Αποζημίωση 534 ευρώ για ξενοδοχειακούς υπαλλήλους: Πότε θα καταβληθεί το ποσό

30/06/2020 | 18:41

 

 

Αίτηση στην πλατφόρμα του υπουργείου Eργασίας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν μόνοι τους οι εποχικοί υπάλληλοι των ξενοδοχείων που δε θα ανοίξουν προκειμένου να τεθούν σε αναστολή σύμβασης έως τις 30 Σεπτεμβρίου και να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ.

Η δυνατότητα παρέχεται με σημερινή υπουργική απόφαση καθώς δεν είναι λίγοι οι ξενοδόχοι που δεν έδωσαν καθόλου σημεία ζωής προκειμένου να επαναπροσλάβουν τους περυσινούς εργαζόμενους και να τους θέσουν αμέσως μετά σε αναστολή σύμβασης αν οι κρατήσεις τους για φέτος ήταν μηδενικές.

Οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης, όπως επισημαίνει σημερινή απόφαση ,θα πρέπει να συμπληρώσουν στο έντυπο που επισυνάπτεται τα στοιχεία τους και την επωνυμία του ξενοδοχείου, το υπουργείο θα κάνει τη διασταύρωση και θα πιστώσει την αποζημίωση.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας, οι πληρωμές θα γίνουν για την ειδική αποζημίωση του Ιουνίου από 13 Ιουλίου  έως και 14 Ιουλίου και για την αποζημίωση του Ιουλίου από 10 Αυγούστου έως και 12 Αυγούστου.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι – δικαιούχοι της αποζημίωσης μπορούν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α΄75) το έντυπο που επισυνάπτεται με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζόμενων με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού, στην ειδική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης των εργαζομένων (supportemployees.services.gov.gr)».

Θρήνος στην Πάτρα για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα μετά από άγριο ξυλοδαρμό σε νυχτερινό κέντρο – Δρακόντεια μέτρα της ΕΛ.ΑΣ υπό τον φόβο αντιποίνων, η κραυγή της μάνας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ο πρωταγωνιστής της θανατηφόρας επίθεσης στο “Αβαντάζ” ήταν ένας 26χρονος-Τι αποκαλύπτει το καταγραφικό του καταστήματος, το οποίο οι ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να παραδώσουν!

Πάτρα: Έσπασαν καφετέρια του ιδιοκτήτη του νυχτερινού κέντρου που σκότωσαν τον 30χρονο Κώστα (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: 30χρονος έπεσε νεκρός μετά από συμπλοκή – Δύο παρέες παρεξηγήθηκαν σε κέντρο διασκέδασης και έγινε κόλαση! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες του νυχτερινού κέντρου Αβαντάζ όπου ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον 31χρονο

Πάτρα: Έριξε αυγά σε Αστυνομικό Τμήμα και περιπολικό – Συνελήφθη επί τόπου

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πάτρα: Παραδόθηκαν οι τρεις από τους εννέα που κατηγορούνται για το θάνατο του 30χρονου Κώστα στο “Αβαντάζ”

Αχαΐα: Παρολίγο τραγωδία σε σοκαριστικό τροχαίο με τέσσερις τραυματίες ΦΩΤΟ