Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το φημισμένο Cirque de Soleil λόγω κορονοϊού!

 

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το Cirque de Soleil με έδρα τον Καναδά, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού ανάγκασε το φημισμένο τσίρκο να ακυρώσει τις παραστάσεις του και να απολύσει τους καλλιτέχνες του.

Η εταιρεία ψυχαγωγίας με έδρα το Μόντρεαλ, η οποία διοργανώνει 6 παραστάσεις στο Λας Βέγκας, είχε παλέψει να κρατηθεί ζωντανή εν μέσω των περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού που ξεκίνησαν τον Μάρτιο, αναγκάζοντάς την να απολύσει περίπου το 95% του εργατικού δυναμικού της και να αναστείλει προσωρινά τις παραστάσεις του.

«Με μηδενικά έσοδα από το αναγκαστικό κλείσιμο όλων των παραστάσεών μας λόγω του κορωνοϊού, η διοίκηση έπρεπε να ενεργήσει αποφασιστικά για να προστατεύσει το μέλλον της εταιρείας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Λαμάρ.
Η συμφωνία του Cirque de Soleil με τους επενδυτές

Η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με τους υφιστάμενους επενδυτές της, το ιδιωτικό κεφάλαιο TPG Capital, την China Fosun International Ltd και και το καναδικό ταμείο συντάξεων, σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος θα αναλάβει τις υποχρεώσεις του Cirque de Soleil και θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της επανεκκίνησης. Στο πλαίσιο της επένδυσης, ο κυβερνητικός οργανισμός Investissement Québec θα παρέχει χρηματοδότηση χρέους ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το Cirque de Soleil αναγκάστηκε να σταματήσει τις παραστάσεις του λόγω του κορωνοϊού