Αυγενάκης: «Η ΕΠΟ σαμποτάρει μία εθνική προσπάθεια»

Δριμύτατη επίθεση κατά της ΕΠΟ εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας για την τροπολογία που έχει καταθέσει σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τα κωλύματα εγγραφής και τους περιορισμούς συμμετοχής σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις. 

Με αφορμή το θέμα που ανέδειξε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την πρόθεση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να αποσύρει την υποψηφιότητα του Ηρακλείου για τη διοργάνωση του τελικού του Europa Conference League, ο κ. Αυγενάκης κατηγόρησε τη διοίκηση της ΕΠΟ ότι επιχειρεί να σαμποτάρει μία εθνική προσπάθεια για ποδοσφαιρικά μικροσυμφέροντα, ενώ έκανε λόγο για πιθανό εκβιασμό προς την κυβέρνηση.

«Το Ηράκλειο "βράζει". Η πρόθεση της ΕΠΟ να αποσύρει την υποψηφιότητα έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και διαμαρτυριών. Ο φάκελος είναι πληρέστατος και η αρμόδια επιτροπή αξιλόγησης της UEFA απέστειλε εγγράφως συγχαρητήρια. Η διοίκηση της ΕΠΟ επιχειρεί να σαμποτάρει μία εθνική υπόθεση για ποδοσφαιρικά μικροσυμφέροντα και πιθανό εκβιασμό προς την κυβέρνηση» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού και συμπλήρωσε: «Κάποιοι νομίζουν ότι ζούμε σε άλλες εποχές. Έχουν παρέλθει οι εποχές των εκβιασμών και των "μαγαζιών". Πιστεύουν ότι θα εκβιάσουν μέσω των ΜΜΕ της παραπληροφόρησης την κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ούτε εκβιάζεται, ούτε γραμμάτια εξαργυρώνει, ούτε χρωστάει πουθενά».

Σε σχέση με την τροπολογία, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι έχει ως στόχο να θέσει καθαρούς όρους στις εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών και ότι αυξάνει τους πιθανούς υποψηφίους, καταργώντας ή τροποποιώντας μια σειρά κωλύματα, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι περιλαμβάνει «φωτογραφικές» διατάξεις. Υπογράμμισε ότι το διάστημα ενός ή δύο μηνών (για πρώην υπαλλήλους ενώσεων ή ομοσπονδιών αντίστοιχα), που απαιτείται πλέον μετά την αποχώρηση από την έμμισθη θέση, ώστε να έχει κάποιος δικαίωμα να είναι υποψήφιος, ακολουθεί τη συνταγματική επιταγή για τα κωλύματα των υποψήφιων βουλευτών.

Σε ό,τι αφορά την επίμαχη διάταξη για το κώλυμα όσων έχουν παραπεμφθεί αμετάκλητα σε δίκη για κακούργημα ή έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι το κώλυμα συνεχίζει να ισχύει μέχρις ότου υπάρξει αθωωτική δικαστική απόφαση.

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλεση και στη συνέχεια θα πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Διαβάστε επίσης