Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη

Οι Βαρέλα και Σφιντέρσκι έδωσαν μια πολύ σημαντική νίκη στους ασπρόμαυρους με 0-2

Ο ΠΑΟΚ έχασε πέναλτι, είχε ευκαιρίες, ήταν καλύτερος και τελικά νίκησε εύκολα τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και παρέμεινε στη 2η θέση.

Οι δύο ομάδες προέρχονταν από αποκλεισμούς στο κύπελλο Ελλάδας, αλλά αυτός του Άρη από την ΑΕΚ, έτσι όπως έγινε, «πονούσε» περισσότερο... Πράγμα που σημαίνει ότι οι κίτρινοι ήταν περισσότερο επηρεασμένοι ψυχολογικά και φάνηκε από την πρώτη φάση του ντέρμπι.

Το χέρι του Μπα έφερε πέναλτι για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Σφιντέρσκι δεν εκτέλεσε καλά και ο Κουέστα απέκρουσε. Μικρό το κακό για τους ασπρόμαυρους, υπό την έννοια πως δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 10' με τον Μπίσεσβαρ, ο οποίος νικήθηκε από τον Κουέστα στο τετ α τετ.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε τον απόλυτο έλεγχο και συνέχιζε να ψάχνει το γκολ, την ώρα που ο Άρης ψαχνόταν γενικά... Και όσο ψαχνόταν, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν βάσεις νίκης: Εκτέλεση φάουλ του Στοχ και κεφαλιά του Βαρέλα στο 36' για το 0-1, ασίστ του Μπίσεσβαρ και πλασέ του Σφιντέρσκι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου για το 0-2.

Τα πράγματα ήταν, πλέον, εξαιρετικά δύσκολα για τους κίτρινους, οι οποίοι πάντως στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους σωστά ζήτησαν δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάτος. Δε δόθηκε και το ματς συνεχίστηκε με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να ξαναμπούν στη διεκδίκηση αποτελέσματος και τους φιλοξενούμενους να αντέχουν την -όχι και τόσο μεγάλη- πίεση του Άρη και στο 68' να έχουν μεγάλη ευκαιρία για το 0-3 με τον Σφιντέρσκι.

Δεν το έκαναν, αλλά μάλλον δεν τους πείραξε και πολύ, αφού ο στόχος ήταν η νίκη και επιτεύχθηκε, αφήνοντας πίσω τους τον αποκλεισμό στο κύπελλο και συνεχίζοντας με καλύτερη ψυχολογία πλέον για τη 2η θέση, η οποία δίνει και «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League. Όσο για τους κίτρινους, οι οποίοι έχασαν στο 91' με κόκκινη κάρτα τον Δεληζήση για μαρκάρισμα στον Άκπομ, περιμένουν πλέον το τέλος της σεζόν...

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Μπα, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα, Μαντσίνι, Τόνσο, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (93' Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Εσίτι, Μπίσεσβαρ (86' Λημνιός), Τζόλης (81' Ροντρίγκο), Στοχ (86' Τσιγγάρας), Σφιντέρσκι (81' Άκπομ).

Πηγή: newsbeast.gr