Η έκπληξη στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην ορκωμοσία της Σχολής Ευελπίδων

26/06/2020 | 21:20

 

Στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 26 Ιουνίου, η τελετή ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2020 «Υποστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Δαβάκης» παρουσία του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου.

Τα ξίφη στους νέους Αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού επέδωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Από τη Σχολή αποφοιτήσαν 231 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 191 από την Ελλάδα (166 άνδρες, και 25 γυναίκες),36 άνδρες από την Κύπρο, τρεις άνδρες από την Αρμενία και ένας άνδρας από την Βοσνία. Στα Όπλα συμπεριλαμβάνονται 156 εκ των οποίων 136 άνδρες και είκοσι γυναίκες ενώ 35 στα Σώματα εκ των οποίων τριάντα άνδρες και πέντε γυναίκες.

Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, εκπρόσωπος της Βουλής, εκπρόσωποι των κομμάτων, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Την κυρία Σακελλαροπούλου περίμενε και μια έπληξη καθώς της χάρισαν μία σύνθεση που περιελάμβανε τις επωμίδες των τεσσάρων ετών των Ευελπίδων, το ξιφίδιο του Ευέλπιδος, και τις παλαιές δερμάτινες φυσιγγιοθήκες.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας