Νίκος Νικολόπουλος: Ακόμη και τώρα προκαλούν τα ¨φερέφωνα¨ της Novartis

Παρέμβαση του Νίκου Νικολόπουλου: 

Οι αθέμιτες και έκνομες πρακτικές διαφθοράς της Novartis στην Ελλάδα καταδικάστηκαν, όχι όμως στην χώρα μας, αλλά από τις ΗΠΑ! Ο πολυεθνικός κολοσσός «έβαλε την ουρά στα σκέλια», αποδεχόμενος να καταβάλει εξωδικαστικά 310 εκατομμύρια δολαρίων, για το παράνομο αλισβερίσι του με Έλληνες πολιτικούς κρατικούς αξιωματούχους, προκειμένου να τυγχάνει προνομιακής μεταχείρισης και να θησαυρίζει σε βάρος της φορολογούμενης φτωχολογιάς.

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και η επίσημη αναφορά του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ περί εμπλοκής Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων στο σκάνδαλο της Novartis, αποτελούν ισχυρό ράπισμα κατά των εγχώριων παπαγάλων και των αργυρώνητων φερεφώνων, που μάταια προσπαθούσαν τόσο καιρό να μας πείσουν ότι η Novartis συναλλασσόταν στη χώρα μας με... “λευκές περιστερές“.

Δυστυχώς αυτή η μεγάλη νίκη υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς στο χώρο της υγείας δεν έχει τύχει της ανάλογης υποδοχής από την πλειονότητα των ΜΜΕ της χώρας μας. Εξακολουθούν  να συμπεριφέρονται παραπλανητικά και να σκεπάζουν με το σεντόνι της συγκάλυψης τη σαπίλα και τη διαφθορά! Η  συμπαιγνία τους με εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, συνιστά πρόκληση για την λογική και την δικαιοσύνη, καθώς ακόμη και τώρα μιλούν για φούσκες και σκευωρίες...   Όμως, πάντα έρχεται η ώρα που το θράσος του αμετανόητου γυρίζει  μπούμερανγκ.

Είτε στο εδώλιο, είτε στην κάλπη!

Τέλος, όσον αφορά την Ελληνική κυβέρνηση επικαλούμαι και προσυπογράφω την πρόταση του Παύλου Σαράκη προς τον Αδωνι Γεωργιάδη. Του είπε συγκεκριμένα: «Γνωρίζουμε με τους Αμερικανούς δικηγόρους με τους οποίους συνεργαστήκαμε στενά και νικήσαμε την Novartis, τον τρόπο που θα αποζημιωθεί η Ελλάδα. Αν θέλει η Ελληνική κυβέρνηση αποζημίωση για τα χρήματα που έχασε ο Έλληνας πολίτης και τα πήρε η Αμερική, δώστε μας χωρίς αμοιβή εντολή κι εμείς θα φέρουμε από την Novartis αποζημίωση».