Σωματείο Ιπποκράτης: "Άμεσα εξηγήσεις για τις εξαιρέσεις εργαζόμενων από τη χορηγία Νιάρχου"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΓΚΝ ΠΑΤΡΩΝ

Εκτός της χορηγίας "Νιάρχου" έμειναν και εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών 'Ο Άγιος Ανδρέας", σύμφωνα με τα όσα καταγγέλει το Σωματείο Εργαζόμενων "Ιπποκράτης' στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρεται μεταξύ άλλων πως τουλάχιστον 15 εργαζόμενοι που εργάστηκαν και αντιμετώπισαν περιστατικά covid-19.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"15 και πλέον Συνάδελφοι Εργαζόμενοι στο Γ.Ν Πατρών, που εργάστηκαν στα covid, ακόμη και αυτοί που περιέθαλψαν περιστατικά, εξαιρέθηκαν  από την χορηγία Νιάρχου και μάλιστα με διαδικασίες απαράδεκτες και προκλητικές.

       Σ΄  αυτήν την διαδικασία, δεν μπήκαν δυστυχώς, ούτε εκείνοι οι Συνάδελφοι Εργαζόμενοι στα ΕΚΤΑΚΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ (Νοσηλευτές, Τραυματιοφορείς, β.θ, Καθαριότητα), ούτε αυτοί που εργάζονταν στην υποδοχή, κλπ άλλες ειδικότητες που όντως κι΄ αυτοί ήσαν στην πρώτη γραμμή και αντιμετώπισαν με κάθε κίνδυνο πληθώρα περιστατικών, τον ύπουλο εχθρό του Κορονοϊού.

     Για όλους αυτούς τους εργαζόμενους θέλουμε ΑΜΕΣΑ επίσημη και υπεύθυνη απάντηση για το τι προτίθεστε να κάνετε.

      Θέλουμε ΑΜΕΣΑ, και μάλιστα τεκμηριωμένη απάντηση σε ότι αφορά την ΑΔΙΚΙΑ που συντελέστηκε, για το ποίοι και γιατί εξαίρεσαν όλους αυτούς τους Συναδέλφους μας που όντως εργάστηκαν σ΄ αυτούς τους χώρους, τους οποίους παρακαλούμε έστω και τώρα να εντάξετε και να τους καταβληθεί αυτή η χορηγία"

 

Διαβάστε επίσης