Πρόκριση - θρίλερ στον Τελικό κυπέλλου για την ΑΕΚ

2-2 με τον Άρη στην παράταση

Για 5η σερί χρονιά η ΑΕΚ είναι στον τελικό του κυπέλλου, αποκλείοντας τον Άρη σε ένα... τρελό ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το 2-1 του πρώτου ματς έδινε το προβάδισμα στην Ένωση αλλά μέχρι και... ένα λεπτό πριν το τέλος της ρεβάνς, ήταν οι κίτρινοι της Θεσσαλονίκης αυτοί που έπαιρναν την πρόκριση για τον τελικό. Με τους Μαντσίνι και Ντιγκινί να μπαίνουν ως αλλαγές και να σκοράρουν, με τον δεύτερο μάλιστα να κάνει το 2-0 στο 93', όλα έδειχναν ότι η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ θα έπαιρνε το «εισιτήριο», αλλά στην τελευταία φάση του ματς ο Λιβάια μείωσε σε 2-1 και έστειλε τον ημιτελικό στην παράταση, όπου σκόραρε ξανά και έδωσε τελικά την πρόκριση στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς ήταν μοιρασμένο στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν ρυθμό, αλλά μετά το 15' η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα. Μπορεί ο Άρης να ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, με το σουτ του Φετφατζίδη στο 18' που κόντραρε και κατέληξε στον Μπάρκα, αλλά η Ένωση είχε πολύ καλή διπλή φάση στο 20' με Βέρντε-Μάνταλο και στη συνέχεια κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, ελέγχοντας την κατάσταση.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρκετά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι και αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η καλύτερη τους στιγμή, στο 32' με τον Κόρχουτ, προήλθε από λάθος αντιπάλου (Βέρντε), με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν τον έλεγχο μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου, έχοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 45' με τον Ολιβέιρα, ο οποίος από κοντά σούταρε άστοχα.

Με την έναρξη της επανάληψης η Ένωση έκανε αναγκαστική αλλαγή, αφού ο Μπακάκης δεν μπορούσε να συνεχίσει και άφησε τη θέση του στον Παουλίνιο, αλλά η σημαντική αλλαγή ήταν αυτή στο... σκορ: Στο 57' ο Φετφατζίδης απέφυγε τον Λόπες και έκανε το γύρισμα από δεξιά, για να γράψει το 1-0 ο Μαντσίνι -ο οποίος είχε μπει στη θέση του Λάρσον στο 49'- δίνοντας σκορ πρόκρισης στον Άρη!

Οι Θεσσαλονικείς είχαν, πλέον, αυτό που ήθελαν και προσπάθησαν να το διατηρήσουν στο υπόλοιπο του ματς, έχοντας και την τύχη με το μέρος τους στο 75', όταν η ΑΕΚ άγγιξε το 1-1 αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι από την κεφαλιά του Σιμόες μετά το σκάψιμο του Μάνταλου.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν μέχρι και το τέλος για το γκολ που θα τους έστελνε στον τελικό, αλλά οι γηπεδούχοι κρατούσαν το 1-0 και το 93' με σουτ του Ντιγκινί, ο οποίος επίσης είχε περάσει ως αλλαγή, έγραψε το 2-0. Ηταν η στιγμή που άπαντες πίστεψαν ότι ο Άρης κλείδωσε την πρόκριση, αλλά στο 95' ο Λιβάια με κεφαλιά μείωσε σε 2-1 για την ΑΕΚ και έστειλε τον ημιτελικό στην παράταση!

Λιβάια και στην παράταση

Εκεί, ήταν δεδομένο ότι θα έκανε την εμφάνιση της η κούραση και στις δύο ομάδες, αλλά ήταν επίσης δεδομένο ότι η Ένωση είχε την ψυχολογία με το μέρος της. Και αφού είχε και τον Λιβάια σε ρόλο ηγέτη, όλα πήγαν καλά για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος είδε τον Κροάτη να σκοράρει ξανά, αυτή τη φορά στο 102' με πλασέ μετά από πολύ ωραία συνεργασία με Αλμπάνη-Ολιβέιρα, γράφοντας το 2-2.

Ο Άρης χρειαζόταν δύο γκολ, πλέον, για να προκριθεί, αλλά δεν είχε ούτε τις δυνάμεις ούτε την πίστη για να κάνει κάτι τέτοιο, με την ΑΕΚ να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου για 5η συνεχόμενη χρονιά!

Όχι και χωρίς απώλειες, όμως, αφού στα τελευταία λεπτά της παράτασης αποβλήθηκαν με 2η κίτρινη κάρτα οι Μάνταλος, Σιμόες και Ολιβέιρα, αλλά όλοι θα παίξουν στον τελικό.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Ματίγια, Σάσα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Τόνσο (97' Μαρτίνες), Γκάμα (89' Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78' Μπα), Λάρσον (49' Μαντσίνι), Ιντέγε.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (46' Παουλίνιο), Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Λόπες (65' Χουλτ), Σιμόες, Κρίστιτσιτς (73' Αραούχο), Μάνταλος, Λιβάια (110' Σιμάνσκι), Βέρντε (65' Αλμπάνης), Ολιβέιρα.

Πηγή: newsbeast.gr