Στο «κόκκινο» ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και Χ.Α.

Πτώση σημειώνουν τα βασικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά από την χθεσινή άνοδο που σημείωσαν οι δείκτες, φτάνοντας κοντά στο υψηλό δύο εβδομάδων. Οι φόβοι των επενδυτών φαίνεται να μεγαλώνουν εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως και της επιβολής νέων τοπικών lockdown στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, στις 13:20 ώρα Ελλάδος ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 1,82% με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, των τραπεζών και των ταξιδιών και αναψυχής να σημειώνουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Την μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο FTSE 100 στο Λονδίνο με τον δείκτη να βρίσκεται στο -2,32%. Ακολουθεί ο DAX στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη να σημειώνει πτώση 2,19%. Πτώση παρουσιάζει και CAC 40 στο Παρίσι της τάξης του 1,95%. Ο FTSE MIB στο Μιλάνο παρουσιάζει πτώση 1,55%. Μεταξύ μεμονωμένων μετοχών, η γερμανική εταιρεία real estate Leg Immobilien <LEGn.DE>, καταγράφει πτώση 3,4%.

Αρνητικό κλίμα επικρατεί και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στο -2,05% στις 662,09 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 22,80 εκατ. ευρώ.

naftemporiki.gr