Ανοιχτές οι παραλίες στη Νέα Υόρκη για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας

 

 

Οι παραλίες στην πόλη της Νέας Υόρκης θα είναι ανοιχτές για το κοινό ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, έχοντας μερικώς ανοίξει και τον περασμένο μήνα για το Σαββατοκύριακο του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης, ανέφερε χθες στο Twitter ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι οι παραλίες της πόλης θα ανοίξουν επισήμως την ερχόμενη εβδομάδα.

«Οι φήμες αληθεύουν: Οι παραλίες της Πόλης της Νέας Υόρκης θα είναι ανοιχτές για κολύμπι την 1η Ιουλίου» ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Ο Ντε Μπλάζιο επανέλαβε ότι οι πολίτες θα πρέπει να εφαρμόζουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να καλύπτουν τα πρόσωπά τους στις παραλίες για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού, που μέχρι αργά χθες το βράδυ είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 121.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ.

Σε ορισμένες αμερικανικές πολιτείες οι παραλίες άνοιξαν μερικώς το Σαββατοκύριακο των εορτασμών της Ημέρας Μνήμης (23-25 Μαΐου) με διάφορους περιορισμούς περιλαμβανομένης της απαγόρευσης που έχει επιβληθεί για το κολύμπι στις παραλίες της Πόλης της Νέας Υόρκης.

Η πόλη είχε καταγράψει συνολικά μέχρι χθες 217.742 κρούσματα του κορωνοϊού και 22.343 νεκρούς από Covid-19.

Η απόφαση να ανοίξουν οι παραλίες ενόψει του Σαββατοκύριακου που θα εορταστεί η Ημέρα της Ανεξαρτησίας ελήφθη την ώρα που η χώρα δίνει μάχη σε δύο μέτωπα - στην υγειονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού και στις κοινωνικές εντάσεις με τις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του από έναν λευκό αστυνομικό.

Διαβάστε επίσης