Πάτρα: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο μίσχος του κακού» της Νόπης Γραικούση

ΣΤΙΣ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ

Τη συλλογή διηγημάτων της Νόπης Γραικούση «Ο μίσχος του κακού» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Το Δόντι» την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στις 8.30μ.μ.,στο καφέ «Μυλωνάς», απέναντι από το Πάρκο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέα, στην Πάτρα.

Στην πρώτη εκδήλωση των εκδόσεων μετά τη δοκιμασία του κορωνοϊού, το βιβλίο θα παρουσιάσει ο ΑλέξηςΓκλαβάς, αποσπάσματα θα διαβάσει η Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, ενώ τη βραδιά θα συντονίσει η Ζέττα Ζάχου.

Στα διηγήματα του βιβλίου πρωταγωνιστούν οικογένειες με δύσκολες προσωπικές αφετηρίες. Ξεκινώντας από την Πάτρα, οι περισσότεροι λίγο μετά τα μισά του εικοστού αιώνα, δραπέτευσαν ή επέμειναν, προσπάθησαν ή παραιτήθηκαν, έφταιξαν ή αδικήθηκαν. Οι εμπειρίες τους άλλοτε τους καταδίκασαν κι άλλοτε έγιναν φαντάσματα που θα τους κυνηγούν για πάντα.

Η Νόπη Γρικούση γεννήθηκε στην Πάτρα, όπου και διαμένει μόνιμα. Το πρώτο της διήγημα απέσπασε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό «Δρόμοι και Πλατείες της Πάτρας» (2018) που διοργάνωσε η ομάδα εθελοντισμού και ενεργοποίησης Patrinistas. Επίσης συμμετείχε με διήγημά της στη συλλογική έκδοση «8 πρόσωπα μιας πόλης» (εκδ. Έναστρον 2019), καθώς και στην τρίγλωσση έκδοση (Αγγλικά, Ισπανικά, Ελληνικά) συλλογικό βιβλίο “Luz Del Mes Tri-Athology" με ποίηση χαϊκού μαζί με 30 συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Ως μέλος Λέσχης Ανάγνωσης παρουσιάζει νέα βιβλία και συγγραφείς. Ως ραδιοφωνική παραγωγός παρουσιάζει το έργο αχαιών δημιουργών. Συμμετέχει εθελοντικά στη θεατρική ομάδα «Ταξιδευτές της Πρόζας».