Νίκος Παππάς: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα - Ό,τι θέλει ο κ. Μιωνής ας το προσκομίσει

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Απαντήσεις μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από το ηχητικό ντοκουμέντο που προσκόμισε ο Σάμπυ Μιωνής, έδωσε μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς. "Ο μοναδικός λόγος και επειδή δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, θα σας πω ότι θα ίδια είπα και στη σχετική επιτροπή της Βουλής, είναι ότι υπήρξε η παράκληση, το αίτημα από την πλευρά του Ισραήλ, κανένας άλλος λόγος δεν υπήρχε, σε αντίθεση με ότι γινόταν στο παρελθόν. Διότι μάθαμε στη διάρκεια αυτής της επιτροπής ότι ο κ. Σαμαράς, προσωπικά ο ίδιος, είχε ασχοληθεί και είχε ζητήσει από τον εκδότη Φιλιππάκη και είχε πιέσει και άλλα μέσα με τα οποία δεν είχε επαφές, να μην γράφουν για τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, γιατί λέει αυτά τα παιδιά είχαν βοηθήσει τη ΝΔ. Λέω ξανά και από τη συχνότητά σας, ότι θα έκανα ξανά το ίδιο, διότι ήταν λόγοι εθνικού συμφέροντος, ήταν ζητήματα που αφορούσαν τις σχέσεις με μια χώρα, με την οποία επιδιώκουμε να έχουμε ομαλές σχέσεις και είναι κρίσιμο για την Ελλάδα αυτό. Άρα άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να δώσουν απαντήσεις" είπε ο πρώην υπουργός για τη συνάντηση με τον επιχειρηματία.

Remaining Time-0:01
Fullscreen
Mute

"Δεν υπήρξε κανένα παζάρι. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο αφήγημα από τον κ. Μιωνή ότι υπάρχει μια συνωμοσία εναντίον του, η οποία τον καταδιώκει. Μια συνωμοσία, η οποία υποτίθεται ότι έχει και αντισημιτικά χαρακτηριστικά, σας λέω από τώρα ότι οι δικές μας διαβεβαιώσεις ήταν και προς την άλλη πλευρά ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα επιτρέπαμε ποτέ να συμβούν. Τις δε σχέσεις του και με τον κ. Σαμαρά και με το Ισραήλ, έτσι και αλλιώς, αλλά και με τη σύζυγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, τις περιέφερε ως τρόπαιο ο ίδιος. Καταλάβατε;" περιέγραψε.

"Αν δείτε τις συνομιλίες, τις οποίες έφερε στο φως και εδώ υπάρχει το οξύμωρο ότι κατηγορούμαστε εμείς για παρακράτος, ενώ αυτός μας κατέγραφε στις ιδιωτικές συνομιλίες. Ο κ. Μιωνής εξηγεί ότι, ό,τι κι αν έχει συμβεί, ό,τι και να έχει κάνει ή όχι ο κ. Παπασταύρου με οποιονδήποτε, με κάποιους ανθρώπους έχει τόση εγγύτητα, που σε καμία περίπτωση δεν θα έλεγε τίποτα δημόσια εναντίον τους. Αυτό διατυπώνει" συμπλήρωσε.

"Ο κ. Μιωνής ζητούσε πράγματα και εξελίξεις στην ελληνική δικαιοσύνη και αυτό του γινόταν καθαρό ότι δεν μπορεί να συμβεί. Και σε καμία των περιπτώσεων δεν μπήκαμε εμείς σε τέτοιους συμψηφισμούς" είπε ο Νίκος Παππάς. "Εγώ το μόνο που είπα ήταν να πει ότι έχει να πει, αν θέλει, διότι εκείνες τις ημέρες είχε τις εκκρεμότητές του. Είχαν πληρώσει πρόστιμα για τη λίστα Λαγκάρντ, τα λέει και ο ίδιος και έχει πέσει σε ένα κάρο αντιφάσεις" ανέφερε σχετικά με όσα ακούστηκαν για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι. "Ο κ. Μιωνής κατέγραφε αυτή τη συνομιλία και προσπαθούσε να εκμαιεύσει πράγματα, τα οποία θα πήγαινε την κατάλληλη στιγμή που θα είχε συνεννοηθεί μάλλον με τον κ. Σαμαρά φαντάζομαι, στην προανακριτική. Φανταστείτε να μου είχε ξεφύγει εμένα καμία κουβέντα σε αυτή τη συζήτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, τι θα γινόταν σήμερα. Λοιπόν, ο κ. Μιωνής συστηματικά κατέγραφε αυτή τη συνομιλία, φαίνεται το τι ακριβώς προσπαθεί να εκμαιεύσει. Στην ίδια συνάντηση μου ζητεί να διοριστεί πρόξενος της Ελλάδας στο Ισραήλ, αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του ότι τον κυνηγούν φασιστικές συνωμοσίες ανά τον κόσμο, λίγο διάστημα έπειτα από αυτή τη συνάντηση έχει κινηθεί δικαστικά εναντίον του Μάκη Βορίδη σε δικαστήρια του Ισραήλ και έχει μια καταγεγραμμένη συνομιλία, την οποία εμφανίζει τέσσερα χρόνια μετά" υπογράμμισε.

"Στα επίμαχα σημεία έχει τρεις τελείες, αποσιωπητικά και παρένθεση ότι υπάρχουν πράγματα ακατάληπτα, τα οποία λέγονται. Είναι απολύτως προφανές τι εννοούσα εγώ και στα κρίσιμα σημεία και νομίζω ο χρονισμός που επιλέγεται να γίνει η κατάθεση της ηχογραφημένης συνομιλίας είναι ο χρονισμός που η βασική μάρτυρας για την υπόθεση υποτίθεται της σκευωρίας, η κ.Ράικου, αποδεικνύεται εκτός από την κακοτυχία να πλημμυρίσει το σπίτι της και να χάσουμε τα χαρτιά των ερευνών που είχε κάνει, εμπλέκεται επειδή υπάρχει και έμβασμα από τη Novartis στον σύζυγό της, αλλά και έχει ζημιωθεί το δημόσιο κατά 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018 από τις πράξεις του και βεβαίως έρχεται και στο φως επειδή εμπλέχτηκε ο κ. Μιωνής στην υπόθεση αυτή και έρχονται τα σχετικά έγγραφα στην προανακριτική επιτροπή, η υπόθεση της πληρωμής 2,6 εκατ. ευρώ σε εταιρεία του κ. Παπασταύρου από εταιρεία του κ. Μιωνή" σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

"Σε όλο αυτό το σκηνικό υπάρχει ένας μεγάλος απών. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία, τη στοιχειώδη γενναιότητα να πάει στην επιτροπή και να καταθέσει. Τρέμει σαν το ψάρι στην κυριολεξία, να βρεθεί απέναντι στον Παπαγγελόπουλο και βεβαίως όταν έλεγε ότι θα μας πάει μέχρι τέλους, εννοούσε ότι θα λείπει μέχρι τέλους" είπε για τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

"Από τη μια μεριά, πετάνε τα εκατομμύρια σαν τις αλογόμυγες και από την άλλη βγαίνουν ηχογραφημένες συνομιλίες. Σας λέω εγώ δεν έχω να φοβηθώ τίποτε απολύτως. Ό,τι θέλει ο κ. Μιωνής ας το προσκομίσει. Κάθε φορά που το φέρνει βέβαια, μειώνει την αξιοπιστία του, διότι θέλω να θυμίσω ότι έλεγε ότι δεν είχε ανακατευτεί το Ισραήλ, ενώ στη συνομιλία που προσκόμισε έχει πει 4 φορές το όνομα του Ισραηλινού Πρωθυπουργού. Και εν πάση περιπτώσει, μπορεί και ο κόσμος να κρίνει" δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τον εκβιασμό στον κ. Μιωνή από τον κ. Παπαγγελόπουλο για να δώσει χρήματα στον κ. Φιλιππάκη ανέφερε ότι "Σε καμία των περιπτώσεων, ούτε θα το επέτρεπα ούτε ήταν το κλίμα τέτοιο που θα επέτρεπε να γίνει τέτοια συζήτηση. Και αν είχε γίνει κάτι τέτοιο, πραγματικά και εμένα θα μου είχαν πέσει τα σαγόνια. Δεν είχε γίνει τίποτα τέτοιο και νομίζω είναι μια μάταιη προσπάθεια εδώ και αποδεικνύεται ότι η ΝΔ έχει βρει κατηγορούμενο και ψάχνει την κατηγορία".

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης