Τάκης Μικές: Ο πατρινός διασώστης του ΕΚΑΒ που με την μηχανή του σώζει ζωές

Δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του ο διασώστης και εκπαιδευτής του ΕΚΑΒ Πάτρας Τάκης Μικές κατά την επίσημη τελετή παράδοσης της μοτοσυκλέτας στο Κέντρο Αμεσης Βοήθειας. Της μοναδικής που υπάρχει στην περιοχή.

Αγώνες μηνών στέφθηκαν με επιτυχία, καθώς ο Τάκης Μικές με πάθος είχε διεκδικήσει την εξασφάλιση δωρεάς για την προμήθεια της μηχανής που έχει τη δυνατότητα σε ελάχιστο χρόνο να φθάσει στο επείγον περιστατικό και ο διασώστης να δώσει την μάχη για την σωτηρία του τραυματία. 

Χτύπησε πολλές πόρτες ζητώντας βοήθεια στην προσπάθεια να εξεύρεσης του απαιτούμενου ποσού, που τελικά βρέθηκε χάρις στην αποφασιστικότητα του επιχειρηματία Διονύση Πλέσσα, που πίστεψε στο εγχείρημα και το χρηματοδότησε.

Αλλωστε όσοι παραβρέθηκαν στην τελετή μίλησαν για την αγωνία του πατρινού διασώστη να βρεθεί τρόπος αγοράς της μηχανής, που ήδη αποδείχθηκε πόσο σωτήρια μπορεί να είναι.

Στο πρόσφατο περιστατικό με τον 10χρονο, που από ύψος καρφώθηκε με το λαιμό στα κάγκελα του σπιτιού του, ο Τάκης Μικές σε 3 λεπτά βρισκόταν στο σημείο, σταμάτησε την αιμορραγία και ουσιαστικά έσωσε το παιδί. 

Να σημειωθεί ότι η μηχανή διαθέτει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων και σοβαρών περιστατικών, ακόμη και απιδινωτή, προκειμένου ο διασώστης που θα φθάσει πρώτος να επέμβει άμεσα και να κρατήσει στην ζωή τον τραυματία του τροχαίου, ή αυτόν που έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.  

 

  

Διαβάστε επίσης