Όσιος θα ανακηρυχθεί 15χρονος από τον Πάπα

Μεγαλοφυΐα στους υπολογιστές, πέθανε από λευχαιμία

Ενα παιδί-θαύμα, μεγαλοφυΐα στους υπολογιστές, που γεννήθηκε στο Λονδίνο και πέθανε από λευχαιμία σε ηλικία 15 ετών, αναμένεται να γίνει Άγιος αφού του αποδόθηκε η θαυματουργή ανάκαμψη ενός νεαρού αγοριού από μια σπάνια ασθένεια.

Ο Κάρλο Ακούτις (Carlo Acutis), ο οποίος γεννήθηκε από Ιταλούς γονείς στην πρωτεύουσα της Αγγλίας πριν μετακομίσει στο Μιλάνο όταν ήταν μικρό παιδί, πέθανε το 2006 μετά την εμφάνιση καρκίνου του αίματος.

28χρονος Αγγλος ποδοσφαιριστής ξύπνησε από κώμα και μίλησε άπταιστα γαλλικά -Πίστευε ότι ήταν 10 χρονών [βίντεο]

Την αγιοποίηση 4 Αγιορειτών ανακοίνωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Ποιοι είναι [εικόνες]

Έξι χρόνια αργότερα, ένα αγόρι από τη Βραζιλία θεραπεύτηκε από μια σπάνια ασθένεια αφού είχαν γίνει προσευχές στον Κάρλο για να παρέμβει στον Θεό.

Το Βατικανό έχει αποδεχτεί αυτό το περιστατικό ως θαύμα που αποδίδεται στον Κάρλο και ο νεαρός λάτρης των υπολογιστών θα ανακηρυχθεί Όσιος στην Ασίζη της Περούτζια τον Οκτώβριο.

Η οσιοποίηση είναι το τέταρτο στάδιο της διαδικασίας για να γίνει κάποιος άγιος. Ο Κάρλο ήταν πιστός Χριστιανός και πήγαινε συχνά στην εκκλησία όταν ήταν ζωντανός, κάνοντας εβδομαδιαίες εξομολογήσεις και συχνά προσευχόταν με το ροζάριό του.

Τον Ιούλιο του 2018, ο Πάπας Φραγκίσκος τον ονόμασε σεβάσμιο, γεγονός που τον βοήθησε να πετύχει το τρίτο από τα πέντε στάδια για να γίνει άγιος.

Ο Κάρλο πρόκειται να χαρακτηριστεί ως «μελλοντικός προστάτης του Διαδικτύου» λόγω της αγάπης του για την τεχνολογία ως έφηβος. Πριν από το θάνατό του, δημιούργησε έναν ιστότοπο με την ονομασία «Τα θαύματα της Θείας Ευχαριστίας του κόσμου» (miracolieucaristici.org) και απολάμβανε να ερευνά διαφορετικά θαύματα για τον ιστότοπο.
 

Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι «στοχεύει στην επιβεβαίωση της πίστης στην πραγματική παρουσία του σώματος και του αίματος του Κυρίου στη Θεία Ευχαριστία».
 

Η μητέρα του είπε στους Times: «Ήταν ιδιοφυΐα στους υπολογιστές, οπότε αυτό τον κάνει πιθανώς πολύ κοντά στους ανθρώπους της εποχής. Ζούσε την ίδια ζωή με αυτούς, του άρεσε να παίζει βιντεοπαιχνίδια, να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο, του άρεσε το ποδόσφαιρο».

Εκτός από το να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή του, ο έφηβος βοήθησε επίσης τους άστεγους και υπερασπίστηκε τους συμμαθητές του που δέχονταν εκφοβισμό στο σχολείο.
 

Αυτός που μέχρι τώρα θεωρείται ο «προστάτης Άγιος του Διαδικτύου» είναι ο λόγιος του 7ου αιώνα Saint Isidore της Σεβίλλης.

Ο Κάρλο θα είναι μόλις ο δεύτερος Βρετανός που θα αγιοποιηθεί σε σχεδόν 50 χρόνια, αφού ο Καρδινάλιος Τζον Χένρι Νιούμαν έγινε Άγιος πέρυσι. Ήταν ο πρώτος μετά από τις 25 Οκτωβρίου 1970, όταν ένας μεγάλος αριθμός Βρετανών μαρτύρων αγιοποιήθηκε ταυτόχρονα από τον Πάπα Παύλο ΣΤ'.
 

Πηγή: iefimerida.gr