Δημοτικός Κινητός Κινηματογράφος: Σήμερα η προβολή της ταινίας "ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ"

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Μία ταινία η δημιουργός της οποίας επιχειρεί να δει και να προσεγγίσει την … σύγχρονη εικόνα της χώρας της (Λίβανος), μέσα από τα μάτια ενός ιδιαίτερου ανήλικου  «ξεναγού», σε μια φτωχή καθημερινότητα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, συνεχίζει σήμερα  (Τρίτη), στις 9.30 το βράδυ από το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, τον κύκλο των προβολών της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου.

Μέσα από την ταινία «Καπερναούμ», η Λιβανέζα σκηνοθέτης Ναντίν Λαμπακί «βλέπει» τη σύγχρονη πραγματικότητα της χώρας της. Πρόκειται για μία Λιβανο-Γαλλική έγχρωμη παραγωγή του  διάρκειας 126',  στην οποία πρωταγωνιστούν οι Ζαΐν Αλ Ραφία, Γιορντάνος Σιφερό, Μπολουατίφ Τρέζορ Μπανκολέ . Η ταινία απέσπασε το Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες , ενώ ήταν υποψήφια για το ξενόγλωσσο Όσκαρ.

«ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ»

Ο 12χρονος (ή έτσι υπολογίζουν όλοι αφού ακόμη και οι γονείς του δεν γνωρίζουν την ηλικία του) Ζεν μεγαλώνει με την πολυμελή οικογένειά του στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Βηρυτού. Είναι με κάποιο τρόπο ο άντρας του σπιτιού, αφού δουλεύει, κλέβει φαγητό για λογαριασμό όλων και είναι αυτός που φροντίζει τα αδέρφια του. Περισσότερος δεμένος με τη συνομήλικη αδερφή του, θα φύγει από το σπίτι, όταν οι γονείς του θα την «πουλήσουν» σε έναν ενήλικα για να την παντρευτεί, ανταλλάσσοντας έτσι διαρκές ενοίκιο για το διαμέρισμα στο οποίο μένουν. Στη διαδρομή του μέσα στην πόλη θα συναντήσει την Ραχήλ, μια γυναίκα από την Αιθιοπία που δουλεύει καθαρίστρια σε ένα λούνα - παρκ και μεγαλώνει κρυφά το παιδί της. Με τα χαρτιά της να έχουν λήξει, η Ραχήλ προσπαθεί να βρει λύση, ενώ εμπιστεύεται στον Ζεν τη φροντίδα του μωρού της.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί  την Πέμπτη 25 Ιουνίου, στον προαύλιο χώρο του πρώην  30ο Δημοτικό  Σχολείο (Άνω Συχαινά) και την Κυριακή 28 Ιουνίου στο προαύλιο του 61ου Δημοτικού Σχολείου (Ταραμπούρα).

Λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του covid-19 υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των θεατών καθορίζεται ανάλογα με την έκταση του χώρου προβολής , ενώ για λόγους ασφαλείας η είσοδος γίνεται με αριθμημένες καρτέλες και ξεκινά από τις 8.45’ μ.μ.

 

Διαβάστε επίσης