Αιγιάλεια: Εφυγε από τη ζωή ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Οικονομόπουλος

Σε ηλικία 60 ετών

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων:

Σήμερα, 22α Ιουνίου, εξεδήμησε προς Κύριον, σε ηλικία 60 ετών, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Οικονομόπουλος, εφημέριος Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου Συμπολιτείας. Ο μακαριστός διεκρίνετο για την ιεροπρέπεια, την εντιμότητα, την πνευματική προσφορά, το αγωνιστικό φρόνημα και την εργατικότητά του. 

    Επρόκειτο για έναν ακούραστο, με ψυχικά χαρίσματα και αποθέματα ιερέα, το όνομα του οποίου ήταν γνωστό σε όλη την περιφέρεια της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, τόσο για την καλοσύνη του όσο και για το ιερατικό του ήθος. 

    Ο πατήρ Δημήτριος Οικονομόπουλος χειροτονήθηκε Διάκονος στις 16 Ιανουαρίου 1984 στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Αιγίου και έξι χρόνια αργότερα (22 Απριλίου 1990) χειροτονήθηκε Ιερέας, αναλαμβάνοντας εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μαυρικίου. Στις 26 Φεβρουαρίου 1996 μετατέθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου, τον οποίο διακόνησε μέχρι σήμερα, ήτοι 36 συναπτά έτη υπηρεσίας.

    Ο αείμνηστος π. Δημήτριος δημιούργησε μαζί με την ευσεβή πρεσβυτέρα του μία θεοφιλή οικογένεια. Εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου μεγάλωσαν και σπούδασαν τα τέσσερα τέκνα τους, μεταλαμπαδεύοντας στις ψυχές τους πίστη στον Χριστό και τις πανανθρώπινες αξίες.

    Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί αύριο, Τρίτη 23η Ιουνίου, στις 11π.μ., στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αβύθου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιερωνύμου.

    Αιωνία η μνήμη αυτού!  

 

Διαβάστε επίσης