Εκρηξη ανεργίας στη Δυτ. Ελλάδα - "Σκαρφάλωσε" στην πρώτη θέση με 20,4%

 

Εκτίναξη της ανεργίας στη Δυτική Ελλάδα αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αφορούν το τετευταίο τρίμηνο του 2019, γι υατό και ο ΟΑΕΔ προχωρά άμεσα στην ένερξη προγράμματος , σε μια προσπάθεια να περιορίσει το "τσουνάμι" ανέργων που πλήττει την περιοχή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των ανέργων στην χπωρα ανήλθε σε 745.093 άτομα και το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 16,2%, έναντι 16,8% του προηγούμενου τριμήνου και 19,2% του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 5,3%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 17,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ωστόσο οι αριθμοί δείχνουν την τεράστια ανεργία στους τρεις νομούς της Δυτ. Ελλάδας. Συγκεκριμένα σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται η Δυτική Ελλάδα (20,4%), η Δυτική Μακεδονία (19,4%) και η Κεντρική Μακεδονία (19,3%) με τη Στερεά Ελλάδα (19,3%). Ακολουθούν η Ήπειρος (17,5%), η Κρήτη (17%), η Ανατολική Μακεδονία- Θράκη (16,7%), το Βόρειο Αιγαίο (16,3%), η Θεσσαλία (16,2%), η Αττική (14,3%), οι Ιόνιοι Νήσοι (13,6%), το Νότιο Αιγαίο (14%) και η Πελοπόννησος (10,8). 

που σχολίασε ο πρόεδρος του ΟΑΕΔ: «Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, η Δυτική Ελλάδα είχε το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στη χώρα. Η ανάσχεση και καταπολέμηση της ανεργίας απαιτεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης και αυτή είναι η προτεραιότητα του ΟΑΕΔ.  Το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας, που ξεκινάει σήμερα, θα δώσει την ευκαιρία σε 1.100 νέους της περιφέρειας να αποκτήσουν ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία, καθώς ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια, που συναντούν, είναι η έλλειψη προϋπηρεσίας. Μέσω της αναβάθμισης των προσόντων τους, ενισχύουμε την προσπάθεια που κάνουν να προετοιμαστούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, που είναι και ο απώτερος στόχος των προγραμμάτων επιδότησης της εργασίας του Οργανισμού», δήλωσε σχετικά ο Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Διαβάστε επίσης