Με επιτυχία η ημερίδα για τα τροχαία - Παρουσιάστηκε έρευνα σε εκδήλωση στην Κάτω Αχαΐα - ΦΩΤΟ

 

Μια ενδιαφέρουσα ενημερωική ημερίδα έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στην Κάτω Αχαΐα με θέμα “Επιδημιολογία τροχαίων στη Δυτική Αχαΐα: έρευνα-ευρήματα-προτάσεις”.

Το θέμα ανέκυψε μετά από ερευνητική εργασία του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας που παρουσιάστηκε στο 2ο Ιπποκράτειο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής την περασμένη Άνοιξη.

Μελετώντας το υλικό των αρχείων του ΚΥΚΑ για 6 χρόνια (2005-06, 2012-13 και 2018-19), πέραν του όγκου των περιστατικών και της κατανομής τους, προέκυψαν ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το υλικό και ανθρώπινο κόστος, την οδηγική συμπεριφορά και τις παρεμβάσεις που επιβάλλεται να γίνουν από την Πολιτεία και το εκπαιδευτικό σύστημα.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι ομιλίες του Τ. Γιακουμή, Επιστημονικού Υπευθύνου Κ.Υ.Κ.Αχαΐας, του δημάρχου Σπ. Μυλωνά, του διοιηκητή της 6ης ΥΠΕ Γ. Καρβέλη. 

Η έρευνα παρουσιάστηκε από την Α. Γιορμέζη, Γενική Οικογενειακή Ιατρό. Στο πάνελ, ήταν επίσης, ο Χ. Λαμπρόπουλος, Διοικητής Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας και η Α. Κανελλοπούλου, Διευθύντρια ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας

Ακολούθησε συζήτηση με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας, γονείς και δασκάλους οδήγησης. 

Νωρίτερα ο κ. Καρβέλης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα του Κέντρου Υγείας Κάτω Αχαΐας με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. 

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ