MasterChef 4: Ποιος είναι ο Κύπριος Σταυρής

Ο Σταυρής μπήκε στον κόσμο του MasterChef 4 με ένα καλαμάρι κονφί και πουρέ σελινόριζας.

Από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του φάνηκε πως ο παίκτης μπήκε στον διαγωνισμό έχοντας ως μόνο στόχο τη νίκη. Μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του MasterChef 4, αλλά ο Κύπριος απέδειξε ότι είναι ένας ικανός μάγειρας.

«Στο παιχνίδι ήρθα για να αποδείξω ότι υπάρχουν πολύ καλοί μάγειρες στην Κύπρο», ήταν μία από τις ατάκες του στην οντισιόν του MasterChef 4. Με δύο «ναι» από τον Σωτήρη Κοντιζά και τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, ο Σταυρής πέρασε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού και τελικά κατάφερε να μπει στο σπίτι.
MasterChef 4: Οταν οι φαν συνέκριναν τον Σταυρή με την Σπυριδούλα
Ο Σταυρής από τα πρώτα επεισόδια έγινε θέμα σχολιασμού στο Twitter, καθώς οι φαν του MasterChef 4 εξοργίστηκαν με τις επιλογές του στο Κουτί Δημιουργικότητας. Από τη μία έδωσε στην vegan Ντέμι να μαγειρέψει παστίτσιο με κανονικό κιμά και είπε για τη Μαριάννα ότι θα πάρει αυτό που της αξίζει, επειδή κάνει φασαρία μέσα στο σπίτι. «Σταυρό Γεωργίου είσαι ο χλαπάτσας της καρδιάς μας» και «Σταύρο σοβαρά τώρα; Ας παραδώσει η Σπυριδούλα το στέμμα της έχουμε καινούργιο», ήταν ορισμένες από τις ατάκες που γράφτηκαν.

Ωστόσο, γρήγορα, ο Σταυρής απέδειξε ότι «το έχει» με τη μαγειρική και οι δηλώσεις του άρχισαν να μην κρίνονται τόσο σκληρά από τους τηλεθεατές. Κάπως έτσι ο Κύπριος μάγειρας έγινε ένας από τους αγαπημένους παίκτες του MasterChef 4 και πολλοί έβλεπαν πως πάει με φόρα προς τον τελικό.

Μία από τις στιγμές, που θυμούνται έντονα οι φαν του MasterChef 4 με πρωταγωνιστή τον Σταυρή, ήταν ο επικός καβγάς του με την Ντέμη, ο οποίος αποδείχθηκε ότι ήταν απλά μια παρεξήγηση. Κατά τη διάρκεια ψηφοφορίας οι τόνοι ανέβηκαν μεταξύ των δύο παικτών, καθώς η Ντέμη θεώρησε ότι ο παίκτης είχε διαφορετικά κριτήρια σε αυτή τη διαδικασία σε σύγκριση με τις άλλες. «Αν υπάρχει ένας εδώ μέσα που κρίνει μαγειρικά είμαι εγώ. Μη λέτε ό,τι θέλετε», ήταν η απάντηση του Σταυρή στις κατηγορίες της Ντέμης. Τελικά, μετά από συζήτηση με τους συμπαίκτες της η Ντέμη συνειδητοποίησε ότι αυτά που ήθελε να πει δεν ήταν προς τον Σταυρή, αλλά προς τον Σταύρο.


Μετά από πολλές ώρες στην κουζίνα του MasterChef 4 και έντονες στιγμές, ο Σταυρής κατάφερε να γίνει ο πρώτος παίκτης που πέρασε στον μεγάλο τελικό του διαγωνισμού μαγειρικής, αφήνοντας Σταύρο και Μαρία να διεκδικήσουν την άλλη θέση της δυάδας. Τελικά, ο Βαρθαλίτης κέρδισε την Μαρία στη μαγειρική μονομαχία και έτσι οι δύο φίλοι μέσα στο παιχνίδι, ετοιμάστηκαν να διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο.

Ποιος είναι ο Σταυρής του MasterChef 4
Ο Σταυρής είναι 26 ετών και ήρθε στο MasterChef 4 από την Κύπρο. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του «μοναχικό λύκο», κοιτάζοντας αποκλειστικά τον στόχο του... Και στόχος του από την αρχή ήταν ένας: Να κατακτήσει τον τίτλο του Ελληνα MasterChef και να τον πάει στην Κύπρο.


Οπως αναφέρει το σημείωμα που τον συστήνει στο κοινό, ο Σταυρής είν αι «μοναχικός, με την αυτοπεποίθηση που του δίνουν οι γνώσεις και οι τεχνικές του ικανότητες, δεν μπήκε στο MasterChef 4 για να κάνει φιλίες, αν και όπου χρειάστηκε ήταν εκεί για την ομάδα του στις δοκιμασίες, θέλοντας πάντα τη νίκη». Στο πλευρό του, έστω και από μακριά, ήταν η μητέρα, η αδελφή του και η κοπέλα του, οι οποίες πιστεύουν σε εκείνον. Εκτός από τη μαγειρική, ο Σταυρής έχει μία ακόμη αγάπη... την Λίβερπουλ.


Στο χθεσινό επεισόδιο, Σταυρής και Βαρθαλίτης φόρεσαν τις λευκές ποδιές του και μπήκαν στην κουζίνα του MasterChef 4 για τη μεγάλη μάχη, για έναν τελικό που δεν είχε καμία σχέση με τους προηγούμενους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Φέτος, παίκτες και κριτές δεν ταξίδεψαν σε πρωτεύουσες του κόσμου για να γνωρίσουν διάσημους σεφ και να δοκιμαστούν σε διεθνείς κουζίνες. Ο τελικός του MasterChef 4 έγινε μέσα στην κουζίνα του διαγωνισμού, με τη παρουσία μόνο των τριών κριτών και των δύο φιναλίστ.

MasterChef 4: Η πρώτη δοκιμασία με δύο ζητούμενα
Στην πρώτη δοκιμασία του τελικού, οι δύο παίκτες κλήθηκαν να δημιουργήσουν ένα πιάτο, το οποίο θα ήταν γι’ αυτούς το απόλυτο «10» και ένα signature dish, το οποίο θα έβαζαν ή θα βάλουν στο μενού των εστιατορίων που θα αναλάβουν φεύγοντας από το MasterChef 4.

Η δοκιμασία ήταν άκρως απαιτητική και οι λεπτομέρειες ήταν αυτές που έκριναν το νικητή. Οι κριτές δοκίμασαν και βαθμολόγησαν τις προσπάθειες των παικτών. Ο φάκελος σφραγίστηκε και όλα ήταν έτοιμα για την επόμενη δοκιμασία.

Σταύρης και Βαρθαλίτης βρέθηκαν για τελευταία φορά στην κουζίνα του MasterChef 4 και η ημέρα, σίγουρα, θα τους μείνει αξέχαστη. Οι μάγειρες κλήθηκαν να αντιγράψουν ένα μενού τεσσάρων πιάτων σε μια δοκιμασία που έκρινε ποιος είναι ο επόμενος Ελληνας MasterChef.

Το πρώτο πιάτο ήταν μακαρόν, τα οποία σερβιρίστηκαν σε ένα κουτάκι, το δεύτερο deep fried kappa maki με μαγιονέζα spiracha και σάλτσα βασιλικού, το τρίτο μπακαλιάρος με κρέμα βασιλικού και το τέταρτο ένα γλυκό after dinner breakfast. Οι παίκτες είχαν τρεις ώρες στη διάθεσή τους για να δημιουργήσουν τα τελευταία τους πιάτα στο MasterChef 4.

Η βαθμολογία των παικτών του MasterChef 4
Οι κριτές δοκίμασαν τα πιάτα των παικτών και έβαλαν τις βαθμολογίες τους. Η ώρα για τον νικητή είχε φτάσει. Αρχικά, ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες της πρώτης δοκιμασίας. Νικητής σε αυτή ήταν ο Σταύρος Βαρθαλίτης, αφήνοντας τον Σταυρή πίσω με τρεις πόντους. Στη συνέχεια, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος άνοιξε τους φακέλους με τη βαθμολογία της δεύτερης δοκιμασίας. Ο Σταύρος Βαρθαλίτης είναι ο νέος Ελληνας MasterChef, αφήνοντας πίσω τον Σταυρή με 11 βαθμούς.

Οι βαθμολογίες των παικτών
Σταυρής:
1η δοκιμασία: 21/30

2η δοκιμασία: 22/30

Συνολικό: 43/60

Σταύρος:
1η δοκιμασία: 24/30

2η δοκιμασία: 30/30

Συνολικό: 54/60
Πηγή: iefimerida.gr