Δημοσκόπηση: Οι περισσότεροι Ισπανοί δεν θα πάνε φέτος διακοπές

17/06/2020 | 22:44

 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, πάνω από τα δύο τρίτα των Ισπανών δεν σκέφτονται να πάνε διακοπές αυτό το καλοκαίρι, παρά την άρση των μέτρων καραντίνας που είχαν επιβληθεί λόγω του νέου κορωνοϊού. Μάλιστα, όσοι σχεδιάζουν να το κάνουν, θα παραμείνουν κατά πλειοψηφία στη χώρα τους.

Περίπου το 65,7% των ερωτηθέντων δεν σκοπεύει να φύγει για διακοπές αυτό το καλοκαίρι και το 7% διστάζει να το κάνει, καταδεικνύει η μηνιαία δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών (CIS), ενός δημόσιου οργανισμού, που έθεσε τα σχετικά ερωτήματα σε 4.258 ανθρώπους.

Εκ του 27,2% όσων πάρουν άδεια, σχεδόν το 90% θα παραμείνει στην Ισπανία και μόλις το 6% σχεδιάζει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Το 2,5% των ερωτηθέντων σκέφτεται να συνδυάσει και τα δύο.

Παραδοσιακά, στην πλειονότητά τους οι Ισπανοί περνάνε την καλοκαιρινή άδειά τους στη χώρα τους.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών αυτών, το 83% των ερωτηθέντων σκοπεύει να μετακινηθεί με το αυτοκίνητό του έναντι 21,6% με μέσα μαζικής μεταφοράς (αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο, πλοίο).

Η Ισπανία, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία με περισσότερους από 27.000 νεκρούς, θα ανοίξει εκ νέου την Κυριακή τα σύνορά της με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με εξαίρεση την Πορτογαλία, η οποία θα πρέπει να περιμένει την 1η Ιουλίου.

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε