Πάτρα - Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων: Αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία - Μεγάλη ταλαιπωρία για παιδιά και γονείς

 

Εδώ και δύο ημέρες αναβάλλονται τα τακτικά χειρουργεία στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, σύμφωνα με την καταγγελία στο tempo24 του γιατρού, συνδικαλιστή, μέλος του ΔΣ του Σωματείου των Ειδικευμένων Ιατρών Αχαΐας και πρώην προέδρου του συλλόγου εργαζομένων στο Καραμανδάνειο, Βασίλη Αλεξόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, εδώ και δύο ημέρες, υπάρχει μια μεγάλη ταλαιπωρία, τόσο ψυχολογική, όσο και οικονομική των οικογενειών που περιμένουν με αγωνία να υποβληθούν τα παιδιά τους σε χειρουργική επέμβαση και αυτή στο τέλος δεν γίνεται. Ιδιαίτερα, για τις οικογένειες που έρχονται από άλλες πόλεις, καθώς πρόκειται για το μοναδικό Νοσοκομείο Παίδων στη δυτική Ελλάδα, η ταλαιπωρία είναι μεγάλη.

"Για να γίνουν χειρουργεία, πρέπει πρώτα τα παιδιά να υποβληθούν σε εξετάσεις για τον κορονοϊό. Εμείς στέλνουμε τα δείγματα στο εργαστήριο του Πανειπιστημιακού Νοσοκομείου, αλλά δυστυχώς δεν έχουν έρθει ακόμα. Όπως καταλαβαίνετε, είναι πολύ ευαίσθητο θέμα. Δεν μπορείς να πεις στα παιδιά, να έρθουν πάλι να εξεταστούν, δεν μπορείς να τους πεις έλα άλλη μέρα να χειρουργηθείς... καταλαβαίνετε την ψυχολογία τους...", συμπληρώνει ο κ. Αλεξόπουλος.

Παράλληλα, ο γνωστός συνδικαλιστής ιατρός, επισημαίνει ότι πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα, καθώς πρόκειται για σοβαρό ζήτημα που αφορά την υγεία και μάλιστα την υγεία των μικρών παιδιών, των οποίων η ψυχολογία είναι επιβαρυμένη. Για το αν το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, μπορεί να στείλει δείγματα και στην Αθήνα, ο κ. Αλεξόπουλος, είπε ότι μόλις σήμερα ενημερώθηκε ότι υπάρχει αυτή η δυνατότητα και για το Καραμανδάνειο. 

 

Διαβάστε επίσης