Επίδομα 534 ευρώ: Ξεκίνησε η καταβολή του - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

 

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 16.30 της Δευτέρας, η πίστωση αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ στους λογαριασμούς των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που παρέμειναν σε αναστολής εργασίας ολόκληρο τον Μάιο ή θεωρούνταν πληττόμενες, βάσει των Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ. Το επίδομα συνολικού ύψους 208,15 εκατ. ευρώ αναμένεται να λάβουν 526.051 δικαιούχοι και κυμαίνεται από 17,8-534 ευρώ, ανάλογα με τις ημέρες αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού είναι: οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που παρέμειναν κλειστές ολόκληρο τον Μάιο με κρατική εντολή, όπως για παράδειγμα τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και οι επιχειρήσεις εστίασης. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που επαναλειτούργησαν μέσα τον Μάιο και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής, αλλά και αυτοί ων επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ και δηλώθηκαν από τους εργοδότες σε παράταση αναστολής για τον Μάιο.

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης