Πάτρα-επίσκεψη Χρυσοχοΐδη: Τα ανοιχτά θέματα και οι προτεραιότητες στην ατζέντα του Υπουργού

Νέο Αστυνομικό Μέγαρο, διακομιδές κρατουμένων στα Νοσοκομεία συνοδεία αστυνομικών, ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης στην Αχαΐα και ταχύτερη υλοποίηση του προγράμματος αντικατάστασης του γερασμένου στόλου των αστυνομικών αυτοκινήτων, είναι μερικά από τα σημαντικά θέματα για τα οποία ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα κληθεί αύριο Σάββατο να δώσει απαντήσεις από την Πάτρα.

Για τα παραπάνω ανοιχτά ζητήματα ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι ενήμερος, από τα στελέχη της τοπικής ΕΛ.ΑΣ διαμέσου της φυσικής ηγεσίας του Σώματος, ενώ σχετικές ενημερώσεις έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για τα ζητήματα που τους αφορούν και από τους συνδικαλιστές αστυνομικούς της Αχαΐας.

Ωστόσο, εξακολουθεί να χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες οι απαντήσεις του ίδιου του υπουργού, ο οποίος επέλεξε να εντάξει την Αχαΐα στο πρόγραμμα των επισκέψεών του.

Είθισται κατά τις επισκέψεις των Υπουργών σε μεγάλες πόλεις της χώρας (μεταξύ των οποίων και η Πάτρα) να έχει προηγηθεί σχετική προετοιμασία προικειμένου να ανακοινωθούν δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα για τα φλέγοντα θέματα από τα οποία εξαρτάται άμεσα η αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Με εξαίρεση το θέμα της αστυνομικής ενίσχυσης, το οποίο εξακολουθεί για την Αχαΐα να έχει διαχρονικά χαρακτηριστικά (επιπρόσθετα δε τώρα με την ενίσχυση και από την Αχαΐα των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο), το θέμα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ατζέντα του κ. Χρυσοχοΐδη, δεδομένου οτι τα χρήματα για την ανέγερσή του υπάρχουν, ενώ το αίτημα είναι καθολικό τόσο για τους πολίτες όσο και για τους αστυνομικούς της περιοχής.

Επίσης, στα πλαίσια της απελευθέρωσης αστυνομικών δυνάμεων για να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο τα αποτελέσματα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, μείζον θέμα για τους αστυνομικούς της περιοχής αποτελεί η απαλλαγή των αστυνομικών από τις μεταγωγές κρατουμνένων σε Νοσοκομεία, θέμα για το οποίο φαίνεται να έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για σχετικές ανακοινώσεις.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα επισκεφθεί αύριο Σάββατο την Πάτρα συνοδευόμενος κατά πληροφορίες από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Μιχ. Καραμαλάκη

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, o υπουργός αναμένεται να επισκεφθεί την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που απασχολούν την περιοχή με τους επιτελείς της Τοπικής ΕΛ.ΑΣ. ενώ θα έχει και συναντήσεις με συνδικαλιστές την Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Αξιωματικών. Σύμφωνα δε με πληροφορίες θα συναντηθεί και με φορείς και Δημάρχους της περιοχής.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο υπουργός θα μιλήσει στους αστυνομικούς υπαλλήλους στο κλειστό στάδιο "Δ. Τόφαλος" το πρωί, ενώ αργότερα θα πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, όπου στις 14.30 θα προβεί σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ