Υπάρχει αλήθεια όραμα για την πόλη;

Της Κατερίνας Σολωμού, Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, αν. καθηγήτρια ιατρικής

 

Η πρόσφατη σύσκεψη που προκάλεσαν οι εκπρόσωποι των κατοίκων της οδού Κανακάρη απέδειξε αυτό που καιρό τώρα η δημοτική αρχή δεν παραδέχεται δημόσια.

Το σχέδιο της αντιδρόμησης βασίζεται στην λογική του «βλέποντας και κάνοντας». Διότι πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί η τακτική της παραδοχής από την μια πως η «αντιδρόμηση της Κανακάρη έχει πρόβλημα» και από την άλλη πως «είναι ειλημμένη η απόφαση της αντιδρόμησης».

Με πολιτικούς τακτικισμούς και διπλωματία καφενείου όμως δεν προωθούνται φλέγοντα ζητήματα της πόλης.

Η αχαϊκή πρωτεύουσα για δεκαετίες ταλαιπωρείται από την έλλειψη οράματος, προκειμένου να υπερπηδηθούν εμπόδια να κατευναστούν αντιδράσεις για να υλοποιηθούν αναπτυξιακά έργα.

Παραβιάζει κανείς ανοικτές θύρες μιλώντας για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας. Ωστόσο, απαιτήθηκαν δεκαετίες για να δούμε να ολοκληρώνεται η διάνοιξη της Κανακάρη. Εργο ταυτισμένο με την προώθηση λύσεων για το …τσουνάμι των οχημάτων που καθημερινά σαρώνει το κέντρο της πόλης. 

Οι συνδυαστικές κινήσεις και με την παράδοση στην κυκλοφορία της μίνι περιμετρικής έγιναν, αλλά…

Κοντόφθαλμες πρακτικές εμποδίζουν τη δημιουργία ενός μακρόπνοου σχεδιασμού που θα αναδείξει το ιστορικό κέντρο της Πάτρας, για να το χαίρεται ο περιπατητής, ο επισκέπτης, ο κάθε πολίτης.

Δυστυχώς όμως με νοοτροπίες ήξεις αφήξεις, για να βοηθάμε τον καιρό να περνά , αντιδρομήσεις, πεζοδρομήσεις και ποδηλατόδρομους θα θαυμάζουμε αποκλειστικά σε περίτεχνα αρχιτεκτονικά γραφήματα!

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ