Οι κάτοικοι κέρδισαν, σώζεται η πρώτη πλατεία

Με εισήγηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. 
Σημαντική απόφαση. Σώζουμε πλατείες επιτέλους!!! 
Στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συζήτησης για να εκδικαστεί η ένσταση των κατοίκων για να σωθεί η πλατεία Καλλιπατειρας  είχε αποχωρήσει από το συμβούλιο ο κ. Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημ αρχή αρνιόταν να σώσει την πλατεία ισχυριζομενη πως δεν έχει χρήματα παρότι προσωπικά πρότεινα συγκεκριμένους κωδικούς που έχουν χρήματα. Οι κάτοικοι ενεργοποίησαν στη συνεχεια τους συμβούλους της αντιπολίτευσης και μαζεύτηκαν υπογραφές για να τεθεί το θέμα στο σημερινό ΔΣ. Ο κος Πελετίδης πρότεινε να συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο κάτι που δεν έκανε δεκτό η αντιπολίτευση. Το θέμα συζητήθηκε και το ΔΣ αποφάσισε να επαναδεσμευτει η πλατεία, να προχωρήσει η υπηρεσία στην ολοκλήρωση του φακέλου καθώς και στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού με τη δημιουργία ειδικού κωδικού από τα χρήματα που προτείναμε.
Ο δρόμος άνοιξε. Η πλατεία της Καλλιπαυειρας σώθηκε από την επιμονή των κατοίκων και την κοινή αντίληψη της πλειοψηφίας των δημοτικών συμβούλων. 
Εχουμε τεκμηριώσει και έχουμε καταθέσει προτάσεις και έχουμε αποδείξει πως υπάρχουν τρόποι και χρήματα στο Δήμο για να σωθούν και άλλες πλατείες. Ήδη προτείναμε χρηματοδότηση για να σωθούν και άλλες 2 η 3 πλατείες. Θα επανέλθουμε και με νέα πρόταση για να σωθούν και άλλες πλατείες. 
Αυτό δεν αλλάζει την προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συνεχίσει να διεκδικεί τα παρακρατηθεντα χρήματα. Αλλά ούτε και μας επιτρέπει να μηδενισουμε τις δικές μας δράσεις τις δικές μας προσπάθειες για να σώσουμε όσες πλατείες μπορουμε

Νίκος Τζανακος
Σημείωση. Ακολουθεί η εισήγηση όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με βάση το οποίο έγινε η συζήτηση-εισήγηση και η οποία έγινε αποδεκτή.