Συμβουλές για να σταματήσετε να δαγκώνετε τα χείλη σας

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Δύο είναι οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που ωθούν τους περισσότερους ανθρώπους να δαγκώσουν, ασυνείδητα ή και συνειδητά, τα χείλη τους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το ότι το ξηρό δέρμα, μπορεί να γίνει πραγματικά ενοχλητικό. Οπότε αν τα χείλη σας δεν είναι μαλακά, ενδεχομένως να δαγκώνετε ή να τραβάτε το ξηρό δέρμα. Εάν τα χείλη σας είναι στεγνά, τότε είναι πιθανό να τα δαγκώνετε στην προσπάθειά σας να τα κρατήσετε ενυδατωμένα, πράγμα που συνήθως δεν λειτουργεί, αφού γίνονται πιο στεγνά και ερεθισμένα. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το άγχος, αφού πολλοί είναι εκείνοι που όταν νιώσουν άγχος θα δαγκώσουν ή θα τραβήξουν τα χείλη τους, δίχως να το καταλάβουν. Όποιος και αν είναι ο λόγος, μπορείτε να δοκιμάσετε τα ακόλουθα tips για να μειώσετε αυτήν την συνήθεια.

1. Βρείτε τους παράγοντες που το προκαλούν

Το κλειδί για να αντιμετωπίσετε αυτήν την συνήθεια είναι να εντοπίσετε ποιοι είναι οι παράγοντες που θα την προκαλέσουν. Αν παρατηρήσετε ότι δαγκώνετε τα χείλη σας όταν προετοιμάζεστε για ένα μεγάλο project ή όταν γενικά αισθάνεστε ανήσυχοι, τότε πιθανότατα έχει να κάνει με ψυχολογικούς παράγοντες, όπως το άγχος. Δοκιμάστε σε αυτήν την περίπτωση να αποσπάσετε την προσοχή σας με μια καλύτερη επιλογή όπως το να μασήσετε μια τσίχλα.

2. Διαχειριστείτε το στρες

Εάν παρατηρείτε ότι το άγχος σας ολοένα αυξάνεται, τότε θα ήταν καλό να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους για να το διαχειριστείτε σωστά. Η φυσική άσκηση και ο διαλογισμός αποτελούν βασικούς τρόπους αντιμετώπισης ενώ και ο χορός ή το περπάτημα είναι εξίσου καλές επιλογές, που μπορεί να σας βοηθήσουν.

3. Να καθαρίζετε τα χείλη σας

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα χείλη σας, καθώς στην επιφάνειά τους μπορεί να συσσωρεύονται ρύπη, όπως και στην υπόλοιπη επιφάνεια της επιδερμίδας του προσώπου. Όταν φροντίζετε τακτικά τα χείλη σας, μειώνονται οι πιθανότητες να ξεραθούν και επομένως να σας ενοχλήσουν.

4. Φορέστε το αγαπημένο σας κραγιόν

Δοκιμάστε να φορέσετε το αγαπημένο σας κραγιόν, ακόμα και όταν βρίσκεστε στο σπίτι. Αφενός, η διάθεσή σας θα βελτιωθεί σημαντικά ενώ αφετέρου η σκέψη ότι το φοράτε θα σας αποτρέπει από το να τα δαγκώσετε.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης