Αχαΐα: Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 16 Ιουνίου

 

Απεργούν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας στις 16 Ιουνίου, συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑ έχει ως εξής: "Τις τελευταίες εβδομάδες τα ΜΜΕ συστηματικά πλέκουν το εγκώμιο της κυβέρνησης για τον τρόπο διαχείρισης της επιδημίας, φτάνοντας σε σημείο αντιστροφής της πραγματικότητας.

Αποκρύπτουν συνειδητά τη συμμόρφωση και πειθαρχία του λαού στα περιοριστικά μέτρα. Ξεχνούν την προσπάθεια που κατέβαλαν κάτω από αντίξοες συνθήκες οι υγειονομικοί για να καταστήσουν αξιόμαχο το δημόσιο σύστημα υγείας που αποδείχτηκε το μοναδικό αποκούμπι της κοινωνίας την ώρα της κρίσης.

Καμιά αναφορά για το τι (δεν) έκανε η κυβέρνηση για να θωρακίσει ουσιαστικά το ΕΣΥ.  Τελευταίοι στην πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση για τις ανάγκες της επιδημίας και στη διενέργεια τεστ. Απροκάλυπτη ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα. Ελάχιστες, σε σχέση με τα τεράστια κενά, προσλήψεις συμβασιούχων. Απαξίωση της δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό και ενισχυτικό ρόλο. Αύξηση των ΜΕΘ στα χαρτιά, μόνο από δωρεές, χωρίς στελέχωση με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό. Φιλικά χτυπήματα στην πλάτη για τους «ήρωες», χωρίς καμιά ουσιαστική αναγνώριση και ενίσχυση του έργου μας.

Καμιά αναφορά για το τι (δεν) κάνει για να αξιοποιήσει τον πολύτιμο χρόνο που κέρδισε ενόψει του νέου αναμενόμενου επιδημικού κύματος από φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης