Παρατείνονται έως 10/6 οι δηλώσεις εργοδοτών για αναστολές συμβάσεων τον Μάιο

 

Παράταση πήραν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων κλειστών και πληττομένων επιχειρήσεων για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας του προσωπικού τους, αποφάσισε το Υπ. Εργασίας. Τόσο οι κλειστές, όσο και οι πληττόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να υποβάλουν σχετικές δηλώσεις στο "Εργάνη'' έως 10/6 (αντί για έως χθες 4/6 οι κλειστές και έως 7/6 οι πληττόμενες-πλην ανοιχτές -επιχειρήσεις).

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του συστήματος "Εργάνη" : 

*Σε περίπτωση που οι επιχειρήσεις-εργοδότες που είτε έκλεισαν με κρατική εντολή, είτε πλήττονται σημαντικά και δεν υπέβαλαν υπεύθυνες δηλώσεις εντός των προκαθορισμένων προθεσμιών, μπορούν να τις υποβάλλουν έως και 10/6/2020.

* Η αποζημίωση ειδικού σκοπού των δικαιούχων ειδικών κατηγοριών ό για όσους δικαιούχους έχουν υποβάλλει ήδη υπεύθυνες δηλώσεις εγκρίθηκε και η πληρωμή της θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 5/6/2020.

*Η προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων από τους δικαιούχους της ειδικής κατηγορίας "Εργαζόμενοι, καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού που υπάγονται σε έναν από τους κωδικούς ειδικοτήτων σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ, απασχολήθηκαν σε μία ή σε περισσότερες επιχειρήσεις- εργοδότες και έχουν ασφαλιστική ικανότητα σε ισχύ, κατά τη δημοσίευσης της απόφασης"  παρατείνεται έως και την 11 Ιουνίου 2020.

Εντός της παραπάνω προθεσμίας είναι δυνατή η υποβολή δηλώσεων από δικαιούχους όλων των ειδικών κατηγοριών που προβλέπονται στις σχετικές  αποφάσεις.

Διαβάστε επίσης