Αυστραλία: Κάτοικος διέκοψε τον πρωθυπουργό επειδή του πατούσε το γκαζόν - ΒΙΝΤΕΟ

Εικόνες για γέλια

Κωμική τροπή πήραν οι δηλώσεις που έκανε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον σε δημοσιογράφους παρουσιάζοντας το νέο πακέτο τόνωσης της οικονομίας της χώρας, που έχει υποστεί πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μπορεί εκείνος να μιλούσε για ένα θέμα σοβαρό, ωστόσο διεκόπησαν οι δηλώσεις με πολύ αστείο τρόπο, από έναν ιδιοκτήτης σπιτιού, που ζήτησε ο πρωθυπουργός και οι δημοσιογράφοι να απομακρυνθούν από το γρασίδι που μόλις είχε φυτέψει.

Ο Μόρισον είχε πάει στην πόλη Γκουγκόνγκ, σε χώρο όπου ανεγείρονται νέες κατοικίες, 28 χιλιόμετρα νότια από την Καμπέρα, για να ανακοινώσει πως η κυβέρνησή του θα δαπανήσει σχεδόν 700 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (σχεδόν 431 εκατ. ευρώ) για να στηριχθεί ο τομέα των κατασκευών.

Αλλά καθώς μιλούσε για το σχέδιο που θα υποστηρίξει το «αυστραλιανό όνειρο» της απόκτησης ενός σπιτιού, τον διέκοψε κάτοικος της πόλης.

«Σας παρακαλώ, μην πατάτε το γρασίδι!», φώναξε ο κάτοικος προς την κατεύθυνση του Μόρισον και των δημοσιογράφων. «Ελάτε τώρα, μόλις το ξαναφύτεψα!», πρόσθεσε.

Ο Μόρισον υπάκουσε αμέσως, υψώνοντας τον αντίχειρα προς την κατεύθυνση του άνδρα και λέγοντας «όλα εντάξει», όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Η Αυστραλία καταγράφει πολύ λιγότερα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και θανάτους από ό,τι άλλες χώρες, αλλά είναι αντιμέτωπη με ύφεση για πρώτη φορά έπειτα από τρεις δεκαετίες, παρά τα δισεκατομμύρια που δαπανά η κυβέρνηση για να αναζωογονήσει τη δραστηριότητα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Πάντως ο τρόπος που αντιμετώπισε την κρίση ο Μόρισον αύξησε θεαματικά τη δημοτικότητά του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Newspoll που διενεργήθηκε για την εφημερίδα The Australian.