ΗΠΑ: Μάχη για τη ζωή του δίνει ο Ελληνοαμερικανός αστυνομικός που πυροβολήθηκε στο κεφάλι

 

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 29χρονος ελληνικής καταγωγής αστυνομικός Σάι Μικαλόνις, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Λος Άντζελες, που έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική, πυροβολήθηκε από τον 20χρονο, Έντγαρ Σαμαντιέγκο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπεβλήθη σε επιτυχημένο χειρουργείο για την αφαίρεση της σφαίρας που καρφώθηκε στο κεφάλι του.

«Αφαίρεσαν τη σφαίρα. Η πίεσή του βελτιώνεται. Είναι ζωντανός και παλεύει» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Λας Βέγκας Στιβ Γκράμμας.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν ο Μικαλόνις έφτασε μαζί με άλλους συναδέλφους του σε σημείο όπου γίνονταν ταραχές.

Την ώρα λοιπόν οι αστυνομικοί προσήγαγαν ένα άτομο, έπεσε πυροβολισμός από την άκρη του δρόμου, που επέφερε τον τραυματισμό του Μικαλόνις στο κεφάλι.

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε από βίντεο που υπήρχαν στην περιοχή και στη συνέχεια οι αρχές εντόπισαν και συνέλαβαν τον Σαμαντιέγκο μέσα σε ξενοδοχείο όπου κρυβόταν κοντά στο σημείο του πυροβολισμού.

Ο Σαμανιένγκο στο δωμάτιο του οποίου, σύμφωνα με την έκθεση σύλληψής του, βρέθηκε όπλο με διαμέτρημα ίδιο με αυτό που προκάλεσε τον τραυματισμό στο κεφάλι του Μικαλόνις, παραμένει κρατούμενος καθώς ο δικαστής αποφάσισε να μην ορίσει ποσό εγγύησης δεδομένης της σοβαρής κατάστασης της υγείας του 29χρονου αστυνομικού.

Διαβάστε επίσης