Τζορτζ Φλόιντ: Κατηγορούμενοι για τον φόνο του και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί που πατούσαν πάνω στο σώμα του

 

Έπειτα από οκτώ ημέρες μαζικών διαδηλώσεων και ξεσπάσματος λαϊκής οργής σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, οι δικαστικές αρχές της Μινεσότα ανακοίνωσαν ότι και οι άλλοι τρεις αστυνομικοί κατηγορούνται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο εισαγγελέας της πολιτείας Μινεσότα ανακοίνωσε τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τους λευκούς αστυνομικούς που δολοφόνησαν τον Τζορτζ Φλόιντ, με τη δίωξη στον Ντέρεκ Τσόβιν να γίνεται αυστηρότερη, ενώ πλέον κατηγορίες απαγγέλθηκαν και στους τρεις συναδέλφους του, που καταγράφηκαν σε βίντεο να πατάνε και αυτοί τον 46χρονο Αφροαμερικανό.

Ο Ντέρεκ Τσόβιν θα διωχθεί για ανθρωποκτονία β’ βαθμού -και όχι γ’ βαθμού.

Την ανακοίνωση έκανε ο εισαγγελέας της πολιτείας, Κιθ Έλισον, ο οποίος ανέφερε ότι οι τρεις αστυνομικοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη ως συνεργοί στην δολοφονία. Πρόκειται για τους Tou Thao, J. Alexander Kueng και Thomas Lane.

Στο βίντεο, το οποίο στην ουσία ενοχοποιεί τους τρεις αστυνομικούς, φαίνονται να έχουν γονατίσει πάνω στον Φλόιντ, ενώ αυτός ακούγεται να προσπαθεί να ανασάνει. «Παρακαλώ, παρακαλώ, αφήστε με να σηκωθώ» ικέτευε ο Φλόιντ τους αστυνομικούς, λίγο πριν να χάσει τις αισθήσεις του.

«Παρακαλώ δεν μπορώ να ανασάνω. Με πονάει το στομάχι μου, με πονάει ο λαιμός μου. Δεν μπορώ να ανασάνω» έλεγε ο 46χρονος, λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μάλιστα, όπως έμελλε επίσης να αποκαλυφθεί, ο Φλόιντ έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους αστυνομικούς και μέσα στο περιπολικό.