Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας: Αν χρειαστεί θα δράσουμε στρατιωτικά απέναντι στην Τουρκία - ΒΙΝΤΕΟ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΔΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

«Θα αντιδράσουμε όπως ήδη έχουμε διαμηνύσει σε όλους τους τόνους και όπως φαντάζονται όλοι, ακόμη και στρατιωτικά, αν και θεωρούμε πως κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο του Open ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξανδρος Διακόπουλος όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει τα υδάτινα σύνορα μας.

Ο κ. Διακόπουλος απάντησε και στην ερώτηση που υφίσταται στο στόμα πολλών, αν δηλαδή "θα προχωρήσει, τελικά, η Τουρκία στις έρευνες και στις γεωτρήσεις που έχει προαναγγείλει, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας;".

Σ' αυτό σημείο ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού επισήμανε μεταξύ άλλων: «Αυτή τη στιγμή υλοποιείται ένας σχεδιασμός, ο οποίος αποτελεί και λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για τη χώρα μας. Βέβαια, η Τουρκία γνωρίζει πως δεν έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της και για αυτό προσπαθεί να φέρει τη χώρα μας σε μια καθαρά πολιτική συζήτηση».

Όσο για το δημιουργία ενός θερμού επεισοδίου ο ίδιος απάντησε «πως τέτοιες συζητήσεις που ήδη γίνονται, δεν έχουν δυσάρεστες καταλήξεις».

Διαβάστε επίσης