Γιώργος Νταλάρας: Δείτε την συναυλία που έδωσε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών

 

Μια ιδιαίτερη συναυλία, αυτήν που έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας το 2010, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών, παρουσιάζει, ψηφιακά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Τετάρτη 3 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο του διαδικτυακού του προγράμματος Megaron Online.

Η ξεχωριστή αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου και είχε ως σκοπό της την ανάδειξη των πνευματικών και πολιτισμικών αγαθών και την κοινωνική αλληλεγγύη, μέσα από τη σύμπραξη της Αρχιεπισκοπής με τους ανθρώπους της Τέχνης και με κορυφαίους καλλιτεχνικούς οργανισμούς όπως το ΜΜΑ.

Τον Γιώργο Νταλάρα συνόδευαν η Καμεράτα, οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης και η Τετράφωνη Χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος που παρουσίασαν ένα πρόγραμμα με έργα της δυτικής αλλά και της βυζαντινής μουσικής.

Η βραδιά ξεκίνησε με την Τετράφωνη Χορωδία του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και συνεχίστηκε με την Καμεράτα η οποία, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, παρουσίασε το έργο «Εν χορδαίς» του διακεκριμένου σύγχρονου Έλληνα συνθέτη Μιχάλη Αδάμη καθώς και το Concerto grosso των Χριστουγέννων του Αρκάντζελο Κορέλλι, εμβληματικής μορφής του ιταλικού Μπαρόκ.

Στη συνέχεια, το διακεκριμένο σχήμα βυζαντινής μουσικής Οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης, με χοράρχη τον Αχιλλέα Χαλδαιάκη, έψαλε ύμνους της Εορτής των Χριστουγέννων. Η συναυλία έκλεισε με τον Γιώργο Νταλάρα, ο οποίος ερμήνευσε το δοξαστικό από την Κρεολή Λειτουργία του Αργεντινού Αριέλ Ραμίρες και το απόσπασμα «Της αγάπης αίματα» από το κοσμαγάπητο Άξιον Εστί του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη. Τον δημοφιλή τραγουδιστή πλαισίωσε η Χορωδία της ΔΕΗ, την οποία δίδαξε και διηύθυνε ο Κωστής Κωνσταντάρας.

 Παρακολουθήστε τη συναυλία ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης