Λάκης Λαζόπουλος: Επιστρέφει στο θέατρο με «Προδοσία»

 

Μπορεί η απειλή του κορωνοϊού να άλλαξε δραματικά τις συνθήκες στην ψυχαγωγία και την πολιτιστική δημιουργία, οι καλλιτέχνες, ωστόσο, αψηφώντας φοβίες και οικονομικά ρίσκα, ξεκινούν να στήνουν τα σχέδιά τους για την χειμερινή σεζόν. Ανάμεσά τους και ο Λάκης Λαζόπουλος ο οποίος θα πρωταγωνιστήσει στην παράσταση που θα φιλοξενήσει, από τον Οκτώβριο, το Θέατρο Βρετάνια.

Πρόκειται για το δημοφιλές έργο του Χάρολντ Πίντερ «Προδοσία» το οποίο θα ανέβει σε σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη με την ερμηνευτική συμμετοχή της Αθηνάς Μαξίμου.

O Χάρολντ Πίντερ στην «Προδοσία» καταγράφει την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου στήνοντας για τους ήρωές του ένα ευφυές παιχνίδι με τον χρόνο. Όταν ξεκινάει το έργο, η προδοσία ή οι προδοσίες μοιάζουν πια παρελθόν. Καθώς όμως η μηχανή του χρόνου γυρίζει προς τα πίσω, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με ένα άλλο, μεγαλύτερο, παιχνίδι, εκείνο των σχέσεων, με τις κρυφές επιδιώξεις, τις σκόπιμες αποκρύψεις, τα μυστικά και τα ψέματα.

Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία μεταξύ μιας γυναίκας, ενός άντρα που γίνεται σύζυγός της και του φίλου του, με τον οποίο η γυναίκα συνάπτει ερωτική σχέση. Το πρωτότυπο του έργου είναι ότι ξεκινάει από το τέλος όταν οι τρεις έχουν πάρει πια διαφορετικούς δρόμους και πηγαίνει προς την αρχή όταν οι τρεις πρωτογνωρίζονται.

Διαβάστε επίσης