Επίθεση με βιτριόλι: Πέμπτη κατάθεση της 34χρονης, χωρίς κάποιο νέο στοιχείο

 

Κανένα νέο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στη συνέχεια των ερευνών δεν έχει καταφέρει να ανασύρει μέχρι στιγμής από τη μνήμη της η 34χρονη Ιωάννα, που στις 20 Μαΐου δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από άγνωστη γυναίκα.

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είχαν την πέμπτη κατά σειρά συνάντηση μαζί της στο Θριάσιο νοσοκομείο, ωστόσο κατά την 30λεπτη συνομιλία τους δεν προέκυψε κάτι νεότερο. Για μια ακόμη φορά, η 34χρονη κοπέλα που αρχίζει και συνέρχεται μετά την βάρβαρη επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι στην Καλλιθέα για ακόμη μία φορά δεν μπόρεσε, παρά τις πιο στοχευμένες ερωτήσεις των αστυνομικών, να θυμηθεί κάποια νέα λεπτομέρεια που έδιναν μια πιο συγκεκριμένη κατεύθυνση στις Αρχές.

Σε άλλο επίπεδο ερευνών, η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξετάσει τις εταιρείες ταξί, και αν υπήρχαν δρομολόγια που είχαν ως προορισμό την Καλλιθέα το επίμαχο χρονικό διάστημα πριν ή μετά την επίθεση με βιτριόλι, με γυναίκα πελάτισσα. Πήραν καταθέσεις από κάποιους οδηγούς, χωρίς προς το παρόν να έχουν επιβεβαιώσει αν πράγματι έχουν μεταφέρει την δράστιδα της επίθεση.
Την ίδια ώρα, τα στελέχη που χειρίζονται την έρευνα, έλαβαν στα χέρια τους χθες τα πρώτα αποτελέσματα από την «σάρωση» των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και θα επιχειρήσουν να βάλουν στον «χάρτη» της ευρύτερης περιοχής της Καλλιθέας, τους υπόπτους. Θα προβούν σε μία αντιπαραβολή των θέσεων τοποθεσίας κινητών με τις καταθέσεις των υπόπτων σε μία προσπάθεια ισχυροποίησης των ενδείξεων που θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τις αστυνομικές έρευνες.

Στις καταθέσεις τους τα άτομα που έχουν μπει στο κάδρο ως ύποπτα έχουν αποκαλύψει το σημείο που βρίσκονταν πριν και μετά την επίθεση. Ετσι με τα αποτελέσματα από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα εξακριβωθεί εάν οι ύποπτοι ισχυρίστηκαν την αλήθεια ή προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες. Οπως έγραψε χθες το iefimerida.gr 12 πρόσωπα έχουν μπει τοποθετηθεί στην λίστα υπόπτων, ωστόσο για 2-3 πρόσωπα υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, αλλά λιγοστά στοιχεία μέχρι στιγμής που θα μπορούσαν να αποδώσουν κατηγορίες για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης κοπέλας από την Αμφιλοχία.

Στα αρχικά αποτελέσματα των εταιριών κινητής τηλεφωνίας θα εμφανίζονται τα κινητά που είναι ενεργοποιημένα στην περιοχή το κρίσιμο χρονικό διάστημα της επίθεσης με το βιτριόλι. Οι συνδέσεις των υπόπτων και αυτές που ενεργοποιούνται στην Καλλιθέα κατά την επίθεση, θα τοποθετηθούν στο ειδικό λογισμικό Intelligence 2, το οποίο θα αναδείξει με σημάνσεις την πιθανότητα ταύτισης αυτών των συνδέσεων, ενώ θα γίνεται παράλληλη έρευνα με «γυμνό μάτι».

Μετέπειτα, σε περίπτωση που η παρουσία κάποιου υπόπτου επιβεβαιωθεί στην ευρύτερη περιοχή, τότε εκείνος θα πρέπει να βρει πειστικές εξηγήσεις και να εξηγήσει γιατί τα αποτελέσματα από τη σάρωση των κεραιών δεν συμβαδίζουν με όσα είχε αναφέρει στις αρχικές καταθέσεις που είχαν ληφθεί. Εάν δεν καταφέρει να πείσει τις Αρχές, τότε αυτόματα θα τοποθετηθεί στην κορυφή της λίστας με τους υπόπτους για την επίθεση με το βιτριόλι στην 34χρονη.