Τι πρέπει να προσέξετε αν περιμένετε δίδυμα

Η δίδυμη κύηση φέρνει διπλή χαρά, αλλά είναι και διπλά απαιτητική

Κάθε εγκυμοσύνη είναι μοναδική, μαγική και απαιτητική. Όταν, όμως, αντί για ένα μωράκι περιμένουμε να υποδεχτούμε δύο – ή και περισσότερα – όλα πολλαπλασιάζονται. Η χαρά μας, το άγχος μας, τα όνειρά μας, αλλά και τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε για να είμαστε σίγουρες ότι η εγκυμοσύνη μας θα κυλήσει ομαλά, υπολογίζονται επί δύο! Τι πρέπει να προσέξουμε, λοιπόν, για να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για τα μωράκια μας;

Να είστε επιμελής

Δυστυχώς, μαζί με την οικογενειακή σας ευτυχία, αυξάνονται και οι κίνδυνοι για επιπλοκές κατά την κύηση. Αυτό δεν είναι κάτι που θα πρέπει να σας αγχώνει, από τη στιγμή που ζούμε σε μια εποχή προηγμένων ιατρικών γνώσεων και μέσων. Όμως θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι επισκέπτεστε τακτικά τον γιατρό σας και ακολουθείτε κατά γράμμα τις οδηγίες του.

Μην φοβηθείτε

Πολλά συμπτώματα της κύησης γίνονται πιο έντονα για τις εγκύους που κυοφορούν δίδυμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει το αίσθημα εξάντλησης, τη ναυτία, αλλά και τους πόνους στη μέση. Επομένως, ενημερώστε τον γιατρό σας, αλλά μη φοβηθείτε αν η εγκυμοσύνη σας είναι δυσκολότερη από εκείνη των φίλων σας.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Το σώμα σας έχει αναλάβει να θρέψει και να φροντίσει όχι ένα, αλλά δύο μωράκια. Επομένως, η σωστή διατροφή και ενυδάτωσή σας είναι πιο σημαντική από ποτέ. Και πάλι, ο γιατρός σας είναι εκείνος που γνωρίζει τις ανάγκες σας και είναι σε θέση να σας προσφέρει εξατομικευμένες συμβουλές.

Να προσέχετε τη στάση σας

Το βάρος που δέχεται η σπονδυλική στήλη σας είναι τεράστιο. Για αυτό θα πρέπει να φροντίζετε να κάθεστε όσο το δυνατόν πιο ίσια γίνεται, ώστε να αποφύγετε το ενδεχόμενο ανάπτυξης ορθοπεδικών προβλημάτων που θα σας ακολουθούν.

Να είστε έτοιμη

Γνωρίζετε ήδη ότι τα περισσότερα διδυμάκια γεννιούνται από λίγο έως πολύ πρόωρα. Επομένως, καλό είναι να έχετε έτοιμη τη βαλίτσα σας πριν την 35η εβδομάδα. Επίσης, μην φοβηθείτε αν τα μικρούλια σας χρειαστεί να παραμείνουν για μερικές μέρες στο μαιευτήριο. Μόλις πάρουν το απαραίτητο βάρος θα είναι πανέτοιμα να σας ακολουθήσουν στο σπίτι.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ