Κλινική Ταξιάρχαι: Έφερναν τυρόπιτες στην αιμοκάθαρση χωρίς μάσκες

Μαρτυρίες νεφροπαθών

Η 50χρονη κ. Μαρία, νεφροπαθής από το Περιστέρι, είναι μία από τις ασθενείς που μολύνθηκαν με κορονοϊό στην κλινική Ταξιάρχαι. Η 50χρονη η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ από τη μία αισθάνεται τυχερή που επέζησε παρά το υποκείμενο νόσημα και από την άλλη δεν κρύβει την οργή της που οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση χωρίς καμία δική της ευθύνη.

“Κάνω αιμοκάθαρση στην κλινική Ταξιάρχαι εδώ και δύο χρόνια. Όταν ξεκίνησε το πρόβλημα κλειστήκαμε στο σπίτι, δεν πηγαίναμε πουθενά για να μην κολλήσω. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα αρρώσταινα από κορονοϊό μέσα στην κλινική, όπου πήγαινα για να προστατεύσω την υγεία μου. Το χειρότερο είναι πως, ενώ είχε εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα, δεν είχαμε καμία ενημέρωση και μάθαμε τα περί υγειονομικής βόμβας από την τηλεόραση. Δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να προστατευτούμε και να επιλέξουμε αν θέλουμε να αλλάξουμε κλινική. Ζητώ να τιμωρηθεί όποιος ευθύνεται που δεν λήφθηκαν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην περάσει ο ιός στην κλινική. Χάθηκαν τόσες ζωές και τόσες άλλες κινδύνεψαν”, είπε η κ. Μαρία μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η κ. Ειρήνη, επίσης νεφροπαθής, που μολύνθηκε από κορονοϊό στην κλινική στο Περιστέρι. “Δεν θα γυρίσω στην κλινική Ταξιάρχαι, ψάχνω άλλη κλινική για να κάνω αιμοκάθαρση όταν βγω από το νοσοκομείο. Ωστόσο, δεν είναι εύκολο. Πού θα δεχθούν άνθρωπο που είχε ασθενήσει με κορονοϊό; Κανείς δεν μας ενημέρωσε για το τι ακριβώς συμβαίνει. Εγώ το φοβόμουν ότι είναι θέμα χρόνου, γιατί έβλεπα τη χαλαρότητα που επικρατούσε. Δεν είναι μόνο οι συνοδοί ασθενών που μπαινόβγαιναν ελεύθερα, αλλά στην αιμοκάθαρση έμπαιναν καθημερινά χωρίς μάσκες υπάλληλοι delivery που έφερναν παραγγελίες, τυρόπιτες, σάντουιτς και άλλα σνακ στους αιμοκαθαιρούμενους. Είχα επισημάνει τον κίνδυνο στους υπεύθυνους και με καθησύχαζαν ότι δεν μπαίνουν, ενώ εγώ τους έβλεπα με τα μάτια μου μέσα στην αιμοκάθαρση”, αναφέρει η κ. Ειρήνη και προσθέτει:

“Πηγαίναμε εκεί να βρούμε την υγεία μας και μας έστειλαν ένα σκαλί πιο κάτω. Έχω έναν μήνα στο νοσοκομείο ολομόναχη, μακριά από τους δικού μου ανθρώπους και όταν βγω θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Να πληρώσουν όποιοι έκαναν το λάθος και έβαλαν ασθενή με κορονοϊό μέσα στην κλινική. Όποιοι φταίνε που πέθαναν τόσοι άνθρωποι και εμείς ταλαιπωρούμαστε τόσο καιρό. Εδώ, στο ΝΙΜΤΣ είναι άλλοι δύο ασθενείς από την κλινική σε βαριά κατάσταση”.

Όπως επισημαίνουν οι δύο γυναίκες μέχρι τώρα κανένας από την κλινική δεν ενδιαφέρθηκε για την κατάστασή τους.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής υποστηρίζουν από την πλευρά τους ότι είχαν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσουν τους ασθενείς τους από τον κορονοϊό.

Πηγή πληροφοριών: εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής