Τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως κάθε μέρα αλλαντικά

 

Τι πρέπει να προσέχεις

Όλοι προσπαθούμε λίγο πολύ να τρώμε υγιεινά αλλά δεν είναι πάντα εύκολο καθώς παρασυρόμαστε και τρώμε συχνά junk food. Αυτό συμβαίνει συχνά γιατί στην καθημερινότητά μας ψάχνουμε συχνά τρόπους για να εξοικονομήσουμε χρόνο και κόπο.

Έτσι συμβαίνει καταλήγουμε να επιλέγουμε εύκολα γεύματα όπως sandwhich, σαλάτες και διάφορα άλλα.. Τα αλλαντικά μπορεί να αποτελούν μια εύκολη προσθήκη πρωτεΐνης στη διατροφή σου αλλά είναι άραγε υγιή; Και τι συμβαίνει στο σώμα σου όταν τρως κάθε μέρα αλλαντικά;

Aνεξάρτητα από το θρεπτικό τους περιεχόμενο, τα περισσότερα περιέχουν μεγάλη ποσότητα σε νάτριο. Με άλλα λόγια τα αγαπημένα σου αλλαντικά μάλλον δεν είναι η πιο καλή και υγιεινή επιλογή για κάθε μέρα. Σύμφωνα με μια μελέτη, όταν καταναλώνονται αλλαντικά σε περίσσεια ποσότητα, μπορούν να προκαλέσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και διαβήτη.

Επιπλέον με την καθημερινή κατανάλωση αλλαντικών αυξάνονται οι πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων. Η καθημερινή κατανάλωση αλλαντικών θα μπορούσε να επηρεάσει σοβαρά την υγεία της καρδιάς σου, σύμφωνα με τους ερευνητές. Επίσης τα υψηλά επίπεδα νατρίου αυξάνουν την αρτηριακή πίεση, έναν κοινό και σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει στην καρδιακή νόσο. Επιπλέον, τα αλλαντικά είναι ένα από τα χειρότερα τρόφιμα για τη χοληστερόλη σου.

Εκτός από την καλή πηγή πρωτεΐνης, τα αγαπημένα σου αλλαντικά είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β12. Τέλος η αλόγιστη κατανάλωση αυξάνει την αρτηριακή πίεση, οδηγεί σε πρόσληψη βάρους, δημιουργεί κακοσμία και διάφορα στομαχικά προβλήματα.

https://www.news.gr/

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ