Σακελλαροπούλου: Η βόλτα στην Κομοτηνή και ο χαιρετισμός με αποστάσεις

Νωρίτερα, επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμονα

Στο ιστορικό κέντρο της Κομοτηνής ξεναγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Γκαράνη.

Για περίπου μισή ώρα, η κ. Σακελλαροπούλου περπάτησε σε πεζόδρομους και αντάλλαξε χαιρετισμούς, από απόσταση, με πολίτες που έκαναν τα ψώνια τους στην αγορά και πολλές νέες και νέους, στα τραπεζάκια έξω από τα καφέ.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την αρχιτεκτονική των κτιρίων και επισκέφθηκε το Ιμαρέτ, το οποίο λειτουργεί ως Μουσείο από τη Μητρόπολη, με ανεκτίμητης αξίας θρησκευτικά κειμήλια, το βυζαντινό κάστρο και τον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης και ανάδειξης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Νωρίτερα, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής Παντελεήμονα και στη συνάντηση που είχαν ενημερώθηκε για τα θέματα της περιοχής και το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης.

Η παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη είναι κομβικής σημασίας, τόνισε η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον πρύτανη του ΔΠΘ Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, αντιπρυτάνεις και κοσμήτορες.

Κομβικής σημασίας η παρουσία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου στη Θράκη

Μάλιστα, η κ. Σακελλαροπούλου χαρακτήρισε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο «παιδί της μεταπολίτευσης», επειδή άρχισε τη λειτουργία του το 1974.

Ο πρύτανης είπε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι το ΔΠΘ έχεις πολύ καλές αξιολογήσεις και ο διακαής πόθος τους είναι η διεύρυνση του καθώς, όπως ανέφερε, πέρυσι δεν δημιουργήθηκε κάποιο νέο Τμήμα.