Επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πάτρας - Ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός

 

Δημοσιεύτηκε από την ΔΕΥΑΠ, η διακήρυξη ανοιχτού διεθνούς διαγωνισμού, για την ανάθεση του έργου «επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Πάτρας», προϋπολογισμού 9.915.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Ένα έργο, η διακήρυξη του οποίου καθυστέρησε για πολλά χρόνια, εξαιτίας των αντιθέσεων και των αντικρουόμενων συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων, τις συνέπειες των οποίων, δυστυχώς για μια ακόμα φορά, τις υπέστη ο λαός.

 

Πρόκειται για ένα έργο ζωτικής σημασίας, με την ολοκλήρωση του οποίου, χιλιάδες νοικοκυριά των περιοχών, Αγίου Βασιλείου, Ρίου, Καστελλοκάμπου, Βραχνεΐκων, Μονοδενδρίου, Ροϊτίκων, Μιντιλογλίου και τμήματος της Οβρυάς, θα απαλλαγούν από τους βόθρους, ενώ θα αναβαθμιστεί η ποιότητα της ζωής τους, αλλά και του περιβάλλοντος.

 

Παράλληλα η ΔΕΥΑΠ, προχωρά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές και υλικά, για την αύξηση του δυναμικού τους, έτσι ώστε να μπορούν να δεχτούν τα λύματα των περιοχών, στις οποίες η ΔΕΥΑΠ, κατασκευάζει ή πρόκειται να κατασκευάσει δίκτυα λυμάτων.