Ρουζ: Πώς θα φορέσετε σωστά το «μαγικό» εργαλείο του μακιγιάζ - BINTEO

Όσα πρέπει να προσέξετε για ένα φυσικό αποτέλεσμα στο μακιγιάζ σας

Για κάποιον -ανεξήγητο- λόγο το ρουζ είναι το πιο παρεξηγημένο προϊόν του γυναικείου νεσεσέρ. Στην πραγματικότητα, το ρουζ χαρίζει μια υγιή και φρέσκια όψη στο πρόσωπο, την οποία δεν μπορείτε να πετύχετε με κανένα άλλο προϊόν.

Από την άλλη, αν έχετε αντιληφθεί τη σημασία του ρουζ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να το εφαρμόζετε όπως η μαμά σας στα 80’s, δηλαδή να ρουφάτε τα μάγουλά σας και να το απλώνετε κουνώντας το πινέλο πάνω-κάτω. Έτσι, νιώσαμε την ανάγκη να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα σχετικά με το ρουζ.

 

Πώς θα βρείτε τη σωστή απόχρωση

Η σωστή απόχρωση είναι αυτή που σας ταιριάζει. Ο κορυφαίος makeup artist Gilbert Soliz αποκαλύπτει ότι το να βρείτε τη σωστή απόχρωση είναι τόσο εύκολο όσο το να κοιτάξετε στο στόμα σας, ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, στο εσωτερικό του κάτω χείλους σας. «Τραβήξτε το εσωτερικό του χείλους σας για να βρείτε μια απόχρωση που ταιριάζει απόλυτα. Μπορείτε να αναμείξετε χρώματα μέχρι να φτιάξετε την ιδανική απόχρωση», εξηγεί ο Soliz. Ο Soliz υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο απλούστερος τρόπος για βρείτε ένα ρουζ που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας, επειδή έτσι επιλέγετε βάσει της φυσικής σας παλέτας χρωμάτων.

 

Πώς θα βρείτε τη σωστή υφή

Για νεανικό και λαμπερό αποτέλεσμα, προτιμήστε ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή το οποίο θα απλωθεί ευκολότερα και θα χαρίσει πιο φυσικό αποτέλεσμα. Tip: αντί για ρουζ με κρεμώδη υφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες κραγιόν. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου καλό.

Αν πάλι οι κρεμώδεις υφές δεν είναι του γούστου σας, επιλέξτε ένα ρουζ σε μορφή πούδρας, το οποίο θα εφαρμόζετε με ένα μεγάλο πινέλο κατάλληλο για ρουζ.

 

Πώς θα το εφαρμόσετε

Απλώστε λίγο ρουζ στα σημεία του προσώπου που κοκκινίζουν μετά από τη γυμναστική ή την έκθεση στον ήλιο (μήλα προσώπου). Υπολογίστε 2 δάχτυλα μακριά από τη μύτη και άλλα 2 μακριά από το κάτω μέρος των ματιών. Ένας εύκολος τρόπος να το πετύχετε είναι χαμογελώντας πλατιά και απλώνοντας το ρουζ στην κορυφή των μάγουλών σας.

Πηγή: vita.gr

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ