Κρανίδι: Μετανάστες έκαναν πορεία και έσπασαν την καραντίνα

 

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι μετανάστες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο "Γαλαξίας" στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, σπάζοντας την καραντίνα λόγω του κορονοϊού.

Την άμεση απομάκρυνση της δομής φιλοξενίας από την Ερμιονίδα, ζητούν οι κάτοικοι, υποστηρίζοντας πως μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων αποτελεί αποδεδειγμένα υγειονομική βόμβα και ναρκοθετεί τον τουρισμό σε μια εξαιρετικού κάλλους περιοχή. Στην πορεία συμμετείχαν περίπου 150 άτομα τα οποία είχαν ένα πανό που έγραφε "Galaxy no corona" και κατευθύνθηκαν προς το Κρανίδι με συνοδεία περιπολικών.

Ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ανέφερε σε δήλωσή του: " Έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και τον κ. Περιφερειάρχη για την εν εξελίξει πορεία των μεταναστών. Πιέζουμε εντατικά να εφαρμοστεί, αυτή τη φορά τουλάχιστον, η ΚΥΑ για αυστηρό περιορισμό μετακίνησης των μεταναστών μόνο εντός του ξενοδοχείου." Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την υγεία τους καθώς μετανάστες της δομής έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη δομή.

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ