Χαρδαλιάς: Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση, τότε τα πράγματα θα έχουν δυσκολέψει πάλι

«Δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία και ο ιός δεν σηκώνει παιχνίδια»

Κατά την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, το απόγευμα της Τρίτης (26/05), ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 10 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα και ενημέρωσε πως υπάρχει ένας ακόμα καταγεγραμμένος θάνατος στη χώρα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της προσπαθείας μας. Σε αυτό το πλαίσιο οι ενημερώσεις θα συνεχιστούν όχι όμως με τον έκκακτο χαρακτήρα που έχουν μέχρι σήμερα. Δεν βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει η ανάγκη να είμαστε κάθε μέρα εδώ. Αν μας ξαναδείτε να κάνουμε καθημερινή ενημέρωση τότε σημαίνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα μέτρα που θα ισχύσουν από την 1η Ιουνίου για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

«Δεν ξεμπλέξαμε με την πανδημία και ο ιός δεν σηκώνει παιχνίδια. Εμείς αποφύγαμε να ζήσουμε εφιαλτικές καταστάσεις. Χρειάζεται να δείξουμε πειθαρχία και στη συνέχεια» κατέληξε ο υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης