Συνάντηση Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα: «Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας»

 

Το νέο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η δεύτερη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη.

Τον πρωθυπουργό υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι τον ξεναγούν στις εγκαταστάσεις του κτιρίου.«Θέλουμε να μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια μας. Να κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από τις προεκλογικές μας εξαγγελίες», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη μετά το τέλος της καραντίνας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, επέλεξε να έρθει στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία για να παρακολουθήσει πώς προχωρά η υλοποίηση των έργων που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση διότι, όπως είπε, θέλει να είναι συνεπής (η κυβέρνηση) στην τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αν και τους τελευταίους τρεις μήνες μπήκε σε απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της υγείας των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα και όλους τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσε να είχε στεφθεί με επιτυχία όλη αυτή η προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού στη χώρα μας. Υπενθύμισε, δε, ότι σαν σήμερα, πριν από έναν χρόνο, επανεξελέγη περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ένα συντριπτικό ποσοστό και ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές έγιναν παράλληλα με τις ευρωεκλογές, στις οποίες νίκησε η Νέα Δημοκρατία και άνοιξαν τον δρόμο για τη νίκη και στις εθνικές εκλογές.


Ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της επίσκεψής  του στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε, νωρίτερα την περιοδεία του, με πρώτη στάση στον Υπεραστικό Σταθμό ΚΤΕΛ «Μακεδονία» όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, Νίκο Σταθόπουλο. Στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό παρίστανται, επίσης, ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος και γενικός διευθυντής του ΟΑΣΘ, Ιωάννης Ρετζεπέρης, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Στέφανος Τσόλης, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Καλογερούδης και Γιάννης Τόσκας αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», Γιάννης Λάμπρου και ο α’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ, Γιώργος Ηλιάδης.

Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος σταθμός φιλοξενεί τον σταθμό μετεπιβίβασης για τις λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ τις οποίες ανέλαβαν και ήδη εκτελούν τα ΚΤΕΛ.

Μόλις έφτασε στον σταθμό ο πρωθυπουργός, κατευθύνθηκε σε ένα λεωφορείο της γραμμής 51 που εκτελεί το δρομολόγιο Σίνδος-Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός και στη συνέχεια μπήκε σε λεωφορείο της γραμμής 80 (ΚΤΕΛ-Μάλγαρα). Μίλησε με τον οδηγό, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τον ενημέρωσε για τις επενδύσεις που έχουν γίνει στο πλαίσιο της ανάληψης από τα ΚΤΕΛ συγκοινωνιακού έργου που ήταν μέχρι πρότινος στην ευθύνη του ΟΑΣΘ.

Επίσης ο κ. Τσόλης δώρισε στον κ. Μητσοτάκη μια φωτογραφία που είχε στο αρχείο του με τους γονείς του πρωθυπουργού, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη Μαρίκα Μητσοτάκη σε εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 35 χρόνια.

Πηγή: grtimes

Διαβάστε επίσης