Επίθεση με βιτριόλι: Ψάχνουν το ψεγάδι που θα «προδώσει» την μαυροφορεμένη – Που επικεντρώνονται οι έρευνες

 

Συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της μαυροφορεμένης γυναίκας που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη γυναίκα την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της και συγκεκριμένα στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα.

Η 34χρονη αν και βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση έχει πει στους αστυνομικούς όλα όσα θυμάται από την τραυματική εμπειρία που έζησε , όπως το ότι η δράστις την κοίταξε στα μάτια πριν της πετάξεις βιτριόλι. Η ίδια τόνισε μάλιστα πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ενώ εκ πρώτης όψεως ανέφερε πως το πρόσωπο της γυναίκας της φαίνεται οικείο.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν την πορεία που έκανε το βιτριόλι μέχρι να φτάσει στα χέρια της μαυροφορεμένης.

Όπως τονίζουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αστυνομικές πηγές, οι έρευνες της ΕΛΑΣ στρέφονται αυτή την ώρα στο πώς μπόρεσε η δράστις να προμηθευτεί αυτή την καυστική ουσία, η οποία δεν πωλείται στο εμπόριο. «Ερευνούμε πλέον πώς και από πού μπόρεσε να προμηθευτεί το βιτριόλι. Είναι ένα σημείο που μπορεί να “ρίξει φως” στην υπόθεση”», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα, η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά αν υπάρχει και άλλο βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, που τυχόν έχουν καταγράψει την άγνωστη.

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση, θα περιμένουν μερικές ημέρες ώστε να συνέλθει η άτυχη γυναίκα και μετά θα συνομιλήσουν και πάλι μαζί της.

Εκτιμούν ότι, όταν βελτιωθεί η κατάστασή της και ξεπεράσει το αρχικό σοκ, ίσως, μπορέσει να θυμηθεί περισσότερα και να δώσει κάποια στοιχεία που πιθανόν να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη της μαυφορεμένης, που αφού κοίταξε για δευτερόλεπτα στα μάτια την 34χρονη, όπως είπε σε αστυνομικούς το θύμα, της έριξε το βιτριόλι.

Δεν μίλησε για καμία συνάδελφο η 34χρονη, λέει ο δικηγόρος της

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της 34χρονης που δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι η γυναίκα «δεν είναι σε καλή κατάσταση». Ο Απόστολος Λύτρας εξέφρασε την ενόχλησή για την αναμόχλευση της προσωπικής της ζωής, ενώ ξεκαθάρισε και παρανοήσεις που έχουν διαδοθεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε υποτιθέμενη κατάθεση της 34χρονης μέσω της οποίας στοχοποιεί κάποια συνάδελφό της, την οποία και διέψευσε. «Αυτό που είπε είναι ότι: μην ασχολείστε με την προσωπική μου ζωή, να δούμε σε κάτι άλλο, αν υπάρχει», εξήγησε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι η κοπέλα ζήτησε να ερευνηθεί το ενδεχόμενο κάποια είχε κάποια εμμονή μαζί της, σε συνδυασμό με το ότι ήξερε καλά το χώρο της εργασίας.

Επανάλαβε πάντως ότι η γυναίκα δεν είχε δεχθεί απειλές και παραδέχθηκε ερωτηθείς σχετικά ότι οι αστυνομικές έρευνες είναι στα «τυφλά».

Ο ίδιος καταδίκασε τα μηνύματα από κάποιες γυναίκες που «είναι σαν να αναρωτιούνται το τι έκανε», τονίζοντας ότι τίποτε δε θα δικαιολογούσε την επίθεση με καυστικό υγρό στο πρόσωπο, παρομοιάζοντας την παραπάνω κατηγορία με εκείνη της απόδοσης ευθύνης στο θύμα οικογενειακής βίας.

«Δεν ξέρω αν είμαστε κοντά, αλλά θεωρώ ότι αν υπήρχαν κάποια στοιχεία, θα είχαμε φτάσει στη λύση του εγκλήματος, όσο περνά ο καιρός, ανησυχώ», κατέληξε ο δικηγόρος.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι αποκαλύφθηκε από τα αποτελέσματα για το οξύ

Με θειικό οξύ, δηλαδή βιτριόλι, επιτέθηκε στην 34χρονη η μαυροφορεμένη γυναίκα την ώρα που έμπαινε στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα. Πρόκειται ιδιαίτερα επικίνδυνη ανόργανη καυστική ουσία, που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο.

Αυτό είναι το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι οποίες επαλήθευσαν το «όπλο» της μυστηριώδους γυναίκας.

Πλέον, μετά την επιβεβαίωση από τις εργαστηριακές εξετάσεις, οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να βρουν από πού μπορεί να προμηθεύτηκε το βιτριόλι, ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο μέσω οδηγιών από το διαδίκτυο να το παρασκεύασε μόνη της.

Η μαρτυρία πρώην αστυνομικού

Στο μεταξύ, η αστυνομία έχει στη διάθεσή της μια νέα μαρτυρία, ενός πρώην αστυνομικού που σύχναζε δίπλα από την επιχείρηση, που αφορά την δράστρια της επίθεσης.

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha, ο αστυνομικός υποστηρίζει ότι για πέντε ημέρες πριν την επίθεση, έβλεπε μία μελαχρινή γυναίκα να βρίσκεται καθημερινά στην περιοχή. Όπως τόνισε, η εν λόγω γυναίκα κινείτο ύποπτα.

Η ποσότητα καυστικού υγρού ήταν τέτοια που μπορεί να της κόστιζε τη ζωή

Την ίδια στιγμή, το ενδεχόμενο τα κίνητρα πίσω από την άγρια επίθεση με βιτριόλι να ήταν επαγγελματικά άφησε ανοιχτό ο δικηγόρος της άτυχης γυναίκας, Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στο MEGA.

Σημείωσε μάλιστα πως η ποσότητα του καυστικού υγρού ήταν τέτοια που η δράστις είχε αποδεχτεί και το ενδεχόμενο να αφαιρέσει τη ζωή της 34χρονης.

«Πιστεύω ότι η επίθεση σε βάρος μου δεν σχετίζεται με την προσωπική μου ζωή» υποστήριξε εξάλλου η άτυχη γυναίκα μιλώντας στο δικηγόρο της.

«Μπορεί το άτομο που μου επιτέθηκε να πίστευε κάτι για μένα χωρίς, όμως, να ισχύει. Εκτιμώ, ότι γνώριζε τον χώρο στον οποίο εργαζόμουν και αυτό το κατάλαβα από τον τρόπο που κινήθηκε» σημείωσε η 34χρονη.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Λύτρας, η πελάτης του ποτέ δεν ανέφερε ότι η επίθεση που δέχθηκε σχετίζεται με τον χώρο εργασίας. «Επειδή δεν είχε κάποια διαφορά που να σχετίζεται με την προσωπική της ζωής, σκέφτηκε μήπως κάποια είχε εμμονή μαζί της για άσχετο λόγο, αλλά γνώριζε πάρα πολύ καλά το χώρο της εργασίας της» τόνισε, προσθέτοντας πως ακόμα και αν η επίθεση δεν σχετίζεται με τον χώρο εργασίας της 34χρονης, η δράστις φαίνεται πως «είχε εποπτεύσει το χώρο, το είχε προσχεδιάσει πολύ καλά, γνώριζε καταστάσεις αλλά και πως πρέπει να διαφύγει».

Διαβάστε επίσης