Πάτρα: Ανοίγει την Πέμπτη το "Σινέ Κάστρο" - Ακολουθεί και ο κινητός κινηματογράφος

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το καλοκαίρι έφτασε και το θερινό σινεμά επιστρέφει και η πρεμιέρα στο Σινέ Κάστρο στο Ρίο γίνεται την Πέμπτη 4 Ιουνίου, κάπως διαφορετικό, έτσι ώστε να τηρεί όλα τα μέτρα προφύλαξης και προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Η αλλαγή έχει να κάνει με την διαμόρφωση του χώρου αφού για λόγους δημόσιας υγείας θα πρέπει να τηρηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών. 

Να σημειώσουμε ότι μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν και οι προβολές από τον Κινητό κινηματογράφο του Δήμου Πατρέων. Το πρόγραμμα διαμορφώνεται αλλά όπως μάθαμε μιλώντας με την πρόεδρο του πολιτιστικού Οργανισμού, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, οι προβολές που προγραμματίζονται θα είναι αισθητά περισσότερες.

Τι θα αλλάξει όμως εκεί και τι θα μείνει όπως το ξέρουμε; 

Από 120 έως 140 άτομα με απόσταση 1,5 μέτρο μεταξύ των σειρών- Τραπέζια με παρέες τριών και τεσσάρων ατόμων

*Τι θα δούμε  

Οι προβολές ταινιών στο Σινέ Κάστρο, στο Ρίο θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 4 Ιουνίου (γενικότερα τα θερινά ανοίγουν από την 1η ιουνίου) και εκεί θα δούμε τις καινούργιες ταινίες του καλοκαιριού, όσο αυτό το επιτρέψει η αγορά.

«Αν οι ταινίες δεν κυκλοφορήσουν στην Αμερική, δεν μπορούμε να τις δούμε και στην Ευρώπη» εξηγεί ο κ. Κοτσάφτης λέγοντας πως το πρόγραμμα διαμορφώνεται αυτές τις μέρες. Πάντως εκτός από νέες ταινίες, θα δούμε και αυτές που δεν προβλήθηκαν το χειμώνα λόγω της πανδημίας.

Έτσι εκτός από το "Wonder woman", θα δούμε και την «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς» αλλά και τα «Παράσιτα» που σάρωσαν στα φετινά Όσκαρ.

*Η τιμή του εισιτηρίου

Αν και το ΦΠΑ για τα κινηματογραφικά εισιτήρια μειώθηκε, από το 24% στο 13%, οι τιμές στο Σινέ Κάστρο θα μείνουν όπως τις ξέραμε αφού όπως αναφέρει ο κ. Κοτσάφτης "ήταν ήδη χαμηλές".

Έτσι το κανονικό εισιτήριο θα κοστίζει 7 ευρώ ενώ το φοιτητικό- μειωμένο θα κοστίζει 5,50 ευρώ.

Φυσικά υπάρχει και η τιμή του οικογενειακού εισιτηρίου όπου το κάθε εισιτήριο για δύο γονείς με δύο παιδιά, κοστίζει πέντε ευρώ.

*Η διαμόρφωση του χώρου

Το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί ο χώρος είναι κάτι που υπεύθυνοι των θερινών σινεμά δεν γνωρίζουν ακόμη επακριβώς καθώς ακόμα δεν έχουν δοθεί οι αναλυτικές οδηγίες.

Πάντως είναι δεδομένο ότι το θερινό σινεμά, από τη φύση του, έχει μία ιδιομορφία αλλά και ευελιξία ως προς τη διαμόρφωσή του.

Το σίγουρο είναι ότι με βάση τους κανόνες και τις οδηγίες που είναι ήδη γνωστές, στο Σινέ Κάστρο θα μπορούν να μπουν από 120 έως 140 θεατές maximum. Επίσης είναι δεδομένο ότι θα τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ των σειρών.

Αυτό που προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο, είναι η απόσταση που θα υπάρχει μεταξύ των θεατών στην ίδια σειρά καθώς κάποιοι από αυτούς θα αποτελούν παρέα.

Είναι πιθανό, αφού ο χώρος ενός θερινού σινεμά το επιτρέπει να δούμε τραπεζάκια- πάσο που θα έχουν μεταξύ την απαραίτητη απόσταση και σε κάθε ένα από αυτά θα κάθονται παρέες τριών και τεσσάρων ατόμων.

«Το σίγουρο είναι ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία» αναφέρει ο κ. Κοτσάφτης.

Να σημειώσουμε ότι στο χώρο του σινεμά θα λειτουργεί και το κυλικείο αφού θα προσφέρει τυποποιημένα τρόφιμα και σνακς.