Επίθεση με βιτριόλι: 34χρονη Ιωάννα: «Με κατέστρεψαν, δεν ξέρω το γιατί»

Συνέντευξη στη Realnews

«Με κατέστρεψαν. Δεν ξέρω το γιατί». Με τα συγκλονιστικά αυτά λόγια που ψιθύρισε στον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, λίγα μόλις λεπτά πριν μπει για ακόμη ένα κρίσιμο χειρουργείο, η 34χρονη περιέγραψε την τραγωδία που βιώνει τα τελευταία 24ωρα. Μετά την αποτρόπαιη επίθεση με το βιτριόλι, το ροζ οξύ που δέχθηκε στο πρόσωπο και στο σώμα της, η Ιωάννα βρήκε τη δύναμη να αναφέρει για το μυστηριώδες άτομο (μάλλον γυναίκα) πως «ήταν κρυμμένο στις σκάλες του υπογείου. Μου επιτέθηκε με το υγρό και άρχισε να τρέχει. Δεν πρόλαβα να δω τίποτε άλλο. Δεν πάει πουθενά το μυαλό μου. Μακάρι να συλληφθεί γρήγορα». Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και τις μαρτυρίες, ο δράστης της επίθεσης κατά της 34χρονης ιδιωτικής υπαλλήλου έξω από τα γραφεία γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας εκτόξευσε, με πρωτοφανές μένος, εκτός από το καυστικό υγρό και τη φράση : «Πάρ' τα, μωρή. Πήρες αυτό που σου αξίζει…».

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία και οπτικό υλικό που ευελπιστούν να τους αποκαλύψουν πολύ σύντομα την ταυτότητα του άγνωστου ατόμου και να τους οδηγήσουν στη σύλληψή του. Ο δράστης, φορώντας μαύρα ρούχα και με καλυμμένο το πρόσωπο, είχε στήσει καρτέρι στην 34χρονη, παραμονεύοντας στα σκαλοπάτια του υπογείου, αθέατο σε όσους έμπαιναν στην πολυκατοικία, δίπλα στην είσοδο του ασανσέρ, όπου παρέμεινε σχεδόν αόρατο στις γύρω κάμερες πριν, αλλά και μετά την επίθεση.

«Δεν είχε δεχθεί απειλές. Αν την είχε απειλήσει κάποιος, θα μας το είχε πει. Δεν είχε δείξει ότι κάτι την απασχολούσε. Το κινητό της Ιωάννας είναι στα χέρια της Αστυνομίας. Είναι μυστήριο και μεγάλη τραγωδία αυτό που μας συνέβη, δεν μπορούμε να το συνειδητοποιήσουμε. Τώρα, το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι οι προσπάθειες των γιατρών να σώσουν το μάτι της», ανέφερε στη Realnews o αδελφός της Νίκος Παλιοσπύρος, που ήρθε μαζί με τη μητέρα του, Μαρία, από το Λουτρό Αμφιλοχίας μόλις πληροφορήθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί στην Ιωάννα.

Η νεαρή γυναίκα, που νοσηλεύεται στο τμήμα Εγκαυμάτων στο Θριάσιο, υπεβλήθη το μεσημέρι της Παρασκευής σε μία από τις πρώτες δύσκολες πολύωρες επεμβάσεις, με τη διευθύντρια του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής Μαρία Καλοφώνου να δηλώνει ότι «η κοπέλα έχει βαθιά εγκαύματα στο πρόσωπο, σε τμήμα του κορμού και στα άνω άκρα. Ηταν ένα επείγον χειρουργείο. Αφαιρέσαμε μεγάλο μέρος του καμένου δέρματος μέχρι τους υγιείς ιστούς και στη συνέχεια καλύψαμε το κενό αυτό με τεχνητό δέρμα». Στο πεδίο των ερευνών, οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως τις επόμενες ημέρες -και όσο σταθεροποιείται η κατάστασή της- η Ιωάννα ίσως να είναι σε θέση να τους δώσει περισσότερα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του μαυροντυμένου ατόμου.

Πλέον, οι έρευνες της Αστυνομίας επικεντρώνονται τόσο στο φιλικό όσο και στο ευρύτερο συγγενικό περιβάλλον του θύματος, ελπίζοντας ότι η όμορφη Ιωάννα θα είχε εκμυστηρευθεί κάποια στιγμή στο παρελθόν ένα κρίσιμο μυστικό που να μπορεί να συνδεθεί με την επίθεση. Στο πλαίσιο αυτό και από την πρώτη στιγμή, εξετάστηκαν ο πρώην και ο νυν φίλος της Ιωάννας, χωρίς όμως να λύσουν τον γρίφο της επίθεσης εναντίον της.

«Αν την απειλούσε κάποιος, θα μας το είχε πει. Θα το είχε πει και στη μητέρα της. Πριν από το Πάσχα ήταν εδώ, στην Αμφιλοχία, κοντά μας. Ήταν χαρούμενη. Μιλούσαμε συνεχώς μαζί της από τότε», ανέφερε στην «R» ο πατέρας της, Θωμάς Παλιοσπύρου.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε επίσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ