Κορoνοϊός: 40 κρούσματα μετά από λειτουργία στη Φρανκφούρτη

23/05/2020 | 21:07

 

Περίπου 40 άνθρωποι μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό αφού παρακολούθησαν μια λειτουργία στη Φρανκφούρτη, στις αρχές Μαΐου, ανέφεραν σήμερα πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Έξι από αυτούς τους ασθενείς εισήχθησαν σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο το οποίο επικαλείται τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Rundschau γράφει ότι η επίμαχη λειτουργία τελέστηκε σε μια προτεσταντική εκκλησία Βαπτιστών στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν οι χώροι λατρείας στη Γερμανία. Οι αρχές της περιφέρειας Μάιν-Κίντσιχ-Κράις, στα προάστια της πόλης, είχαν ανακοινώσει χθες ότι 16 άνθρωποι μολύνθηκαν αφού παρέστησαν «σε μια εκδήλωση στη Φραγκφούρτη».

Η Γερμανία, που έχει πληγεί λιγότερο από τις γειτονικές χώρες από την πανδημία, χαλάρωσε από τις αρχές Μαΐου τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της Covid-19. Ο φόβος ωστόσο ενός δεύτερου κύματος παραμένει. Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές της Κάτω Σαξονίας, στα βόρεια, ανακοίνωσαν ότι επτά άνθρωποι μολύνθηκαν σε ένα εστιατόριο στην πόλη Λέερ. Συνολικά, 50 πρόσωπα τέθηκαν σε καραντίνα.

Το θέμα της επαναλειτουργίας των χώρων λατρείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και όχι μόνο στη Γερμανία. Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες από τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν και πάλι την τέλεση λειτουργιών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

Στη Γερμανία, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, έχουν καταγραφεί 177.850 κρούσματα του νέου κορονοϊού. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 8.216 πέθαναν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο με συμπλοκή ατόμων στη Σωσιπάτρου – Τραυματισμοί και ισχυρή αστυνομική παρουσία

Πάτρα: Παραδόθηκε ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου στο “Αβαντάζ” – Oδηγήθηκε στον εισαγγελέα

Σκηνές… Φαρ Ουέστ: Ασύλληπτο επεισόδιο με βαριοπούλες – Παππούς και εγγονός μεταφέρθηκαν με βαριά τραύματα σε ΠΓΝΠ και Καραμανδάνειο (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Πλημμυρισμένοι δρόμοι, χαλάζι και θυελλώδεις άνεμοι (ΦΩΤΟ)

Ηλεία: Ανεμοστρόβιλος σήκωσε και τούμπαρε 2 αυτοκίνητα – Ζημιές και σε αγροτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Του επιτέθηκαν με μαχαίρι, ρόπαλο και μπετόβεργα – Τι συνέβη στο σοβαρό επεισόδιο στην οδό Σωσιπάτρου

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θλίψη για την απώλεια της εκπαιδευτικού Ειρήνης Καραβίτη