Αγκάθα Κρίστι: Στο Zoom σεμινάριο για την πολυτάραχη ζωή της

 

«Ένα από τα πιο τυχερά πράγματα που μπορούν να συμβούν στη ζωή είναι να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία» έλεγε η Αγκάθα Κρίστι.

Και είχε μια πολύ ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Κοσμοπολίτισσα, πολυταξιδεμένη, παθιασμένη σέρφερ, από τις πρωτες γυναίκες που στάθηκε πάνω σε σανίδα, δήλωνε ότι μέσα στη θάλασσα, ξέφευγε το μυαλό της. Εθελόντρια νοσοκόμα και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, με δύο γάμους στο ενεργητικό της και μία εξαφάνιση 11 ημερών, η Αγκάθα Κρίστι διέγραψε τη δική της τροχιά στα πράγματα.

Η Αγκάθα Κριστι είδε τα βιβλία να πουλούν πολλά εκατομμύρια αντίτυπα, να γίνονται και να ξαναγίνονται ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, λατρεύτηκε από τους αναγνώστες της, δέχτηκε σκληρή κριτική ακόμη και από ομότεχνους και μέχρι πρόσφατα απουσίαζε από όλες τις ιστορίες της βρετανικής λογοτεχνίας μένοντας εκτός του κανόνα.

Κοσμοπολίτισσα, πολυταξιδεμένη, παθιασμένη σέρφερ, εθελόντρια νοσοκόμα και ερασιτέχνης αρχαιολόγος, με δύο γάμους στο ενεργητικό της, η Αγκάθα Κριστι
Το έργο της ωστόσο επανεκτιμάται, τα διδακτορικά, οι μελέτες πληθαίνουν, ακόμη και κάποιες φεμινιστικές αναγνώσεις ενώ μια νέα πρόσληψη των κλασικών της ηρώων όπως ο Ηρακλής Πουαρώ και η Μις Μαρπλ, που έψαχναν τα τέλεια εγκλήματα, δείχνουν πως είναι έτοιμοι να συναρπάσουν και τους αναγνώστες του 21ου αιώνα.

Η Αγκάθα Μαίρη Κλαρίσσα Μίλερ, Λαίδη Μάλλοουαν, DBE, γνωστή κυρίως με το όνομα Αγκάθα Κρίστι, ήταν Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έγραψε επίσης ρομαντικά μυθιστορήματα με το ψευδώνυμο Μαίρη Γουέστμακοτ και 15 συλλογές διηγημάτων, αλλά είναι γνωστή κυρίως για τα 80 αστυνομικά της μυθιστορήματα
Μια ρετρο διαδρομή στον vintage κόσμο της Αγκάθα Κριστι θα επιχειρήσουν απόψε το Thessaloniki Walking Tours και η Athens Walking Stories με τίτλο Rembrandt and the Cat σε ένα σεμινάριο, παρουσίαση της πολυτάραχης ζωής της. Η παρουσίαση θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες, ενώ θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για τη ζωή της Αγκάθα Κριστι και το έργο της.

Ενα σεμινάριο για τους λάτρεις των αστυνομικών ιστοριών και τους θαυμαστές του Ηρακλή Πουαρό
Η Εύη Καρκίτη προσεγγίζει τη δημοφιλέστερη συγγραφέα όλων των εποχών με κριτική διάθεση κι ας παραδέχεται πως της είναι αδύνατον να αντισταθεί στη σαγήνη του άστρου της που δεν λέει να δύσει. Όχημα, η διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom στην οποία γίνονται οι e-δράσεις της Thessaloniki Walking Tours και της Athens Walking Stories με τίτλο Rembrandt and the Cat!
«Ρετρό στην ομίχλη» / Μια περιήγηση στον κόσμο της Αγκάθα Κρίστι με την Εύη Καρκίτη / Παρασκευή 22 Μαΐου / Πλατφόρμα Zoom / Ώρα: 19:00- 21:00 / Συμμετοχή: Ελεύθερη