O πρίγκιπας William προειδοποιεί για τις επιπτώσεις του εγκλεισμού στην ψυχική υγεία των νέων

 

O πρίγκιπας William για ακόμη μια φορά μέσω Zoom εξέφρασε τις ανησυχίες του για τις επιπτώσεις του εγκλεισμού αλλά και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος, μαζί με πέντε επαγγελματίες υγείας από τον οργανισμό Belfast Health and Social Care Trust.

«Ανησυχώ για το πώς μπορούν οι νέοι να αντιμετωπίσουν όλα αυτά που βιώνουμε. Το γεγονός πως δεν πάνε σχολείο, το άγχος, οι θάνατοι μελών της οικογένειας τους, καθώς και τα προβλήματα της οικονομίας, είναι θέματα που θα τους επηρεάσουν μακροπρόθεσμα. Tι υπηρεσίες πιστεύετε πως χρειαζόμαστε για να το αντιμετωπίσουμε;»,  είπε μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας William. 

Η σύμβουλος ψυχολογίας Frances Doherty απάντησε: «Με ενδιαφέρον παρατηρήσαμε πως οι αναφορές έχουν μειωθεί, αλλά όταν ο κόσμος ξεκινάει να επιστρέφει στην κανονική του ζωή, και συνειδητοποιήσουμε όλοι αυτό που περάσαμε, ίσως οι αναφορές αυξηθούν και αυτό θα έχει αντίκτυπο στις υπηρεσίες μας. Αυτό που ίσως βοηθήσει, είναι να γίνει μια μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε οι νέοι να μπορούν να προσέχουν τον εαυτό τους. Οι γονείς να ενδιαφέρονται και να τους βοηθούν να επιβιώσουν και να θριαμβεύσουν ξανά, ακόμη και μέσω πανδημίας. Από την άλλη, θεωρώ πώς θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις δυσκολίες που αναφέρατε».

Ο William ευχαρίστησε τους ειδικούς για την υπέροχη δουλειά που κάνουν λέγοντας: «Πριν φύγω, θέλω να μοιραστώ πώς είμαι ευγνώμων για όλα αυτά που κάνετε. Ελπίζω να σας ευχαριστούν και να σας εκτιμούν κι άλλοι, για την σκληρή δουλειά που κάνετε εσείς και οι ομάδες σας. Κάνετε όλη μεγάλη διαφορά».